• Vânzările de păpuși Barbie, care au atins anul trecut pragul de 1,15 miliarde de lire sterline, sunt așteptate să crească puternic.
  • Producătorul de jucării Mattel a lansat multe modele în ediție limitată, care se dovedesc la fel de profitabile ca și cele de epocă.
  • Previziunile din industrie sugerează că filmul cu Margot Robbie va aduce încasări de 850 de milioane de lire sterline.

Având în vedere că Barbie mania va cuprinde întreaga națiune odată cu lansarea filmului, proprietarii păpușilor iconice ar putea avea parte de o adevărată afacere, scrie Daily Mail.

Previziunile din industrie sugerează că filmul Barbie, cu Margot Robbie, va aduce încasări de 850 de milioane de lire sterline ceea ce înseamnă de zece ori mai mult decât a costat producția filmului.

Și datorită popularității sale, vânzările de figurine Barbie, care au atins anul trecut pragul de 1,15 miliarde de lire sterline, sunt așteptate să crească puternic, prețul modelelor de epocă urmând să explodeze.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Cu cât s-au vândut până acum păpușile Barbie

Simon Farnworth, care conduce magazinul online Simon’s Collectibles, a declarat: „Colecționarii de jucării de epocă sunt înnebuniți după Barbie”. „Nu numai că colecționarii pun mâna pe păpușile din noul film, dar sunt în căutare și de alte Barbie rare”, a adăugat el.

Experții spun că prima păpușă Barbie din istorie, care a apărut în 1959 purtând un costum de baie alb-negru, ajunge să se vândă acum la aproximativ 8.000 de lire sterline dacă este în stare perfectă și vine cu ambalajul original. Alte modele de colecție o includ pe Francie, prima Barbie de culoare, apărută pe piață în 1967.

Producătorul american de jucării Mattel a lansat, de asemenea, multe modele în ediție limitată, care se dovedesc la fel de profitabile ca și cele de epocă. O linie concepută de artistul Mark Ryden la sfârșitul anului 2022 a fost complet achiziționată în câteva ore și se vinde acum cu aproximativ 600 de lire sterline pe eBay.

Barbie Stefano Canturi, îmbrăcată în diamante roz cu tăietură de smarald și trei carate de diamante albe, s-a vândut la licitație cu 300.000 de dolari.

Citește și: