• Ratingul de vârstă al lui Mary Poppins a fost ridicat din cauza „limbajului”.
  • Reclasificarea provine din cauza pronunțării termenului „hotentots”.
  • BBFC a scăzut vârsta minimă de vizionare a filmului „Fight Club” de la 18 la 15 ani.

Ratingul de vârstă al filmului Mary Poppins a fost ridicat din cauza „limbajului discriminatoriu”. Schimbarea vine la 60 de ani de la lansare.

Generațiile de filme se schimbă, iar reclasificarea acestora din punct de vedere al vârstei are loc. Putea fi mai rău, „Să ucizi o pasăre cântătoare” şi „Aventurile lui Huckleberry Finn” sunt interzise în anumite state, cum ar fi Virginia.

Consiliul britanic de clasificare a filmelor recomandă acum copiilor să nu urmărească clasicul din 1964 fără avizul părinților. Deci avem o trecere de la rating U, la rating PG. Reclasificarea provine din utilizarea termenului „hotentots”, folosit în trecut de europeni pentru a-i descrie pe Khoekhoe, un grup nomad de păstori din Africa de Sud. Acest lucru este considerat ofensator.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Amiralul Boom, portretizat de Reginald Owen, pronunță acest cuvânt de două ori în film și este destul. Clasificarea PG a Consiliului Britanic indică faptul că „unele scene pot fi nepotrivite pentru copiii mici”, sau chiar pentru spectatorii mai tineri sau mai sensibili.

Există și un verdict dat de Consiliu Britanic referitor la „Fight Club” al lui David Fincher cu Edward Norton și Brad Pitt. Filmul a scăzut, ca target de vârstă, de la 18 la 15 ani, în ciuda faptului că prezintă „secvențe de violență grafică și brutală”. Consiliul nu a dat nici o explicație referitoare la asta.

Citește și: