• Taxa de cazare adoptată de guvernul elen se va aplica începând cu noul sezon turistic.
  • Turiștii vor plăti în plus între 1,5 și 10 euro pe zi, în funcție de locul în care au cazare.
  • Noile taxe vor fi plătite la fața locului, în moneda locală.

Grecia introduce o nouă taxă pentru turiști care vizează rezistența la schimbările climatice. În ciuda dezastrelor naturale, sectorul turismului din Grecia a crescut, perioada ianuarie – octombrie a anului trecut înregistrând 23 de milioane de sosiri aeriene internaționale, depășind cifrele pentru aceeași perioadă din 2022.

Cum sunt percepute aceste taxe?

Taxa de cazare adoptată de guvernul elen se va aplica începând cu noul sezon turistic, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de reconstrucție în urma incendiilor forestiere și inundațiilor severe. Turiștii vor plăti în plus între 1,5 și 10 euro pe zi, în funcție de locul în care sunt cazați.

Taxa din cea mai populară destinație a turiștilor români este valabilă doar în sezon, adică în perioada martie-octombrie. Noua taxă a fost adoptată încă din luna ianuarie, dar va fi percepută turiștilor începând cu 1 martie și până la finalul sezonului, în octombrie. Turiștii vor plăti de acum mai mult față de vechile taxe care mergeau de la 1 euro, până la 4 euro pe fiecare zi de cazare, în conformitate cu sistemul creat de guvern, bazat pe ratingul oficial al locației.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Cei cazați în apartamente și hoteluri de una și două stele vor trebui de acum să plătească 1,5 euro pe zi, în timp ce oaspeții din hotelurile de trei stele vor plăti câte 3 euro/zi. Sejururile la hoteluri de patru stele vor fi taxate cu 7 euro pe baza noului sistem, iar taxa aplicabilă pentru hotelurile de lux de cinci stele va fi de 10 euro/zi.

Taxele nu vor fi incluse în prețurile cotate de operatori și agenții de turism și vor fi platătie la fața locului, în modena locală.

Citește și