• Macron a declarat că liderii au convenit să înfiinţeze o coaliţie” de ţări care să discute despre furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune pentru Ucraina.
  • Vom face tot ce este necesar pentru ca Rusia să nu poată câştiga războiul”, a declarat el.
  • Poziţia mai agresivă vine în urma solicitărilor Ucrainei de intensificare a sprijinului occidental.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina nu poate fi exclusă” şi că Parisul va renunţa la opoziţia sa de lungă durată faţă de achiziţionarea de provizii de artilerie de urgenţă pentru Ucraina din afara UE.

Argumentând că înfrângerea Rusiei este necesară pentru a asigura securitatea colectivă a Europei”, Macron a declarat reuniunea a 25 de lideri europeni care a avut loc luni la Paris a subliniat o nouă profunzime a hotărârii occidentale de a ajuta Ucraina, după mai mult de doi ani de război la scară largă în această ţară.

Vom face tot ce este necesar pentru ca Rusia să nu poată câştiga războiul”, a declarat el reporterilor. Întrebat dacă trimiterea de trupe occidentale în Ucraina este o opţiune, Macron a spus că subiectul a fost discutat în cadrul conferinţei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Nu există un consens astăzi pentru a trimite în mod oficial trupe pe teren. Dar în ceea ce priveşte opţiunile, nimic nu poate fi exclus”, a adăugat el, fără a oferi detalii despre ţările care iau în considerare un astfel de pas.

Macron a declarat că liderii au convenit să înfiinţeze o coaliţie” de ţări care să discute despre furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune pentru Ucraina.

Poziţia mai agresivă vine în urma solicitărilor Ucrainei de intensificare a sprijinului occidental pentru a ajuta la oprirea unui baraj tot mai mare de atacuri ruseşti, care au făcut ca Moscova să câştige teritoriu în estul ţării, după luni de impas.

Citește și