• Începând de vineri, „Dune: Partea a doua” a avut încasări de 700,6 milioane de dolari la nivel mondial.
  • Filmele Warner Bros. au avut încasări de 1,7 miliarde de dolari la nivel mondial în acest an, ceea ce a făcut ca studioul să fie lider.
  • „Godzilla x Kong: The New Empire” a avut încasări de peste 324,2 milioane de dolari pe plan internațional și 176,2 milioane de dolari pe plan intern.

Lansările Warner Bros. au atins câteva borne importante în box office, scrie Variety.

„Dune: Partea a doua”, aclamata adaptare a monumentalului roman SF al lui Frank Herbert, a depășit 700 de milioane de dolari la nivel mondial, în timp ce „Godzilla x Kong: The New Empire”, cel mai recent episod din lunga franciză a monștrilor, a depășit 500 de milioane de dolari în box office-ul mondial. Ambele filme au fost produse în parteneriat cu Legendary Entertainment.

„Îi felicităm pe partenerii noștri de la Legendary, Denis Villeneuve, Adam Wingard, precum și distribuțiile și echipele lor pentru că au dat viață acestor proiecte uimitoare și le-au adus publicului din întreaga lume”, au declarat într-un comunicat Pam Abdy și Mike De Luca, Copreședinți și Directori Executivi ai Warner Bros. „Suntem, de asemenea, foarte mândri de munca pe care echipele noastre globale de marketing și distribuție au întreprins-o în numele ‘Dune: Part Two’ și ‘Godzilla x Kong’ – aceste repere de box office sunt o dovadă a eforturilor lor extraordinare.”

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
ZELENSKI ÎȘI ANULEAZĂ DEPLASĂRILE EXTERNE
ECONOMIA VA ACCELERA ÎN TRIMESTRELE URMĂTOARE
XI POARTĂ DISCUȚII CU PUTIN
META, ÎN VIZORUL UE
OLANDA VA AVEA UN GUVERN

Începând de vineri, „Dune: Partea a doua” a avut încasări de 700,6 milioane de dolari la nivel mondial – piețele de peste mări au contribuit cu 422,3 milioane de dolari la încasări, iar 278,3 milioane de dolari provin din vânzarea de bilete pe piața internă. „Godzilla x Kong: The New Empire” a avut încasări de peste 324,2 milioane de dolari pe plan internațional și 176,2 milioane de dolari pe plan intern, ceea ce a dus la un total global combinat de 504 milioane de dolari.

Filmele Warner Bros. au avut încasări de 1,7 miliarde de dolari la nivel mondial în acest an, ceea ce a făcut ca studioul să fie lider în ceea ce privește cota de piață. Studioul a lansat „Barbie”, cel mai de succes film al anului 2023, și va debuta cu o continuare a filmului „Beetlejuice” și cu epopeea în două părți a lui Kevin Costner, „Horizon”, în cursul acestui an. Luna viitoare va avea loc lansarea „Furiosa: A Mad Max Saga”, prequel-ul foarte așteptat al lui George Miller pentru „Mad Max: Fury Road” din 2015.

Citește și