• Rona Hartner, despre provocările din vremea Covid-19: Nu cred nicio secundă că asta este încercarea care trebuie să ne termine pe toți.
  • Important este să te reinventezi. E bună și criza asta până la urmă, adaugă Rona.
  • Rona Hartner, despre vocația de a fi președinte: Am avut o vocație să fac foarte multă treabă

Invitată la ,,Ochii pe mine!” cu Vlad Craioveanu, Rona Hartner ne-a vorbit despre lume și credință în vremea pandemiei, dar și despre speranța în noul an.

„La mine energia nu vine așa de la ce mănânc, ce beau. Vine de la Dumnezeu. Așa că, noi dimineața avem un ritual al nostru, mergem la slujbă la ora 8.30., după care avem tonus. Și se întâmplă foarte multe chestii diferite în timpul zilei. Luptându-te în permanență cu tot felul de situații și devenind maleabil, ai și tonus.”, povestește Rona Hartner.

Rona Hartner, despre meniul de sărbători în Franța

„Da, simplu gata le-ai aflat: stridii, ficăței de gâscă și aici în Sudul Franței există tradiția celor 13 deserturi, pentru ca se consideră că sunt 12 apostoli și Iisus. Așa că, eu, din fericire, am scăpat de făcut cozonaci forever, pentru ca mama lui Herve, soțul meu, va pregati toate deserturile posibile. Fiecare desert reprezintă un apostol. Este foarte frumoasa simbolistica. Eu gătesc, dar Herve mă ajuta cu tot restul.”, spune Rona.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Rona Hartner:  „Eu am avut cele mai frumoase Crăciunuri ever din viața mea, pentru ca tatăl meu a inventat niste luminițe. A făcut din 27 de mii de led-uri ghirlande care pe un patefon erau sincronizate cu un fel de perie. (…)Tata a lucrat 7-8 ani să facă acest computer arhaic în 1971 pentru ca si-a dorit foarte mult ca și copiii lui să simtă ce înseamnă Crăciunul. (…) Din nefericire, am avut o inundație odată și acest computer arhaic s-a distrus. Părinții mei își doreau foarte mult ca noi să trăim ziua de Crăciun ca ziua în care lumina apare.”

Vlad Craioveanu: Ce este păcat? Dacă păcătuiesc cu gândul sau cu trupul?

Rona Hartner: „Sinceră să fiu, amândouă sunt cam la fel, dar pentru toate poți fi iertat. Iertarea e mare, așa că ești iertat și pentru una și pentru alta!”

Rona Hartner, despre provocările din vremea Covid-19

„Nu cred nicio secundă că asta este încercarea care trebuie să ne termine pe toți. Iubirea lui Dumnezeu este mult mai mare. Sentimentul meu este că Dumnezeu vrea să-i încurce pe unii și vrea ca cei care erau siguri de ceea ce au avut să se simtă foarte fragili și cu un singur microb să-i dea peste cap.”, adaugă Rona.

Rona Hartner: „Facem ce ne trece prin cap pentru că suntem creații geniale, dar libere. Fiecare are conștiința lui. Fiecare stă față în față cu el într-o zi. (…) Ar fi extraodinar ca fiecare să îl reprezentăm pe Dumnezeu pe pământ. Ce ar face Dumnezeu în situația asta? Dacă aș putea să îl reflect într-un fel poate că m-aș apropia puțin de el, de sursa creatorului. Măcar să nu trăim degeaba. Uneori ne dăm seama că trăim degeaba sau că luptăm pentru chestii degeaba.”

Rona Hartner, despre vocația de a fi președinte

„De mică, am avut o vocație să fac foarte multă treabă. De exemplu, la 9 ani voiam să fiu președinte. Eu am crezut că a fi președinte, a reuși ceva în viață trebuie sa muncesti tu, în locul tuturor. Asta este deviza mea. Cred că ceea ce lipsește țărilor în general sunt președinți gospodari.”, mărturisește Rona.

Rona Hartner: „În Franța totul este închis. Avem voie să fim 6 de Crăciun acasă, nicio petrecere, nicio reuniune, niciun restaurant. Francezii sunt foarte disciplinați. Toată lumea poartă măști, toată lumea stă în casă. Cred că, dacă ne schimbăm, se schimbă totul.”

Rona Hartner:  Cel mai mare drept al nostru este să fim diferiți

„La un moment dat trebuie diversitate. Oamenii se apropie de Dumnezeu încetul cu încetul. Trebuie să căutăm tot timpul ceva. Important este să te reinventezi. E bună și criza asta până la urmă. Că foarte multa lume care este creativă se va reinventa, va inventa ceva. Religia este o mișcare permanentă și ca sa ajungi la adevăr îți trebuie o viață întreagă. Din toate experiențele am învățat ceva. Fericirea pe care o am acum nu se compară cu nimic. În adâncurile mele, am o pace și când am fost bolnavă de cancer… Am așa o pace interioară și nu aș da-o pentru nimic în lumea asta.”, spune Rona Hartner.