• O’Neal a murit vineri, a anunțat fiul său Patrick O’Neal, comentator sportiv la Bally Sports West din Los Angeles, pe Instagram.
  • El fusese diagnosticat cu leucemie cronică în 2001 și cu cancer de prostată în 2012.
  • Actorul avea 82 de ani.

A murit Ryan O’Neal, actorul care a dat startul unei perioade extraordinare la Hollywood în anii ’70 cu rolul nominalizat la Oscar al lui Oliver, un băiat de la Harvard, în legendarul film romantic lacrimogen Love Story. Avea 82 de ani, scrie Hollywood Reporter.

O’Neal a murit vineri, a anunțat fiul său Patrick O’Neal, comentator sportiv la Bally Sports West din Los Angeles, pe Instagram. El fusese diagnosticat cu leucemie cronică în 2001 și cu cancer de prostată în 2012.

„Ca ființă umană, tatăl meu a fost cât se poate de generos”, a scris Patrick. „Și cea mai amuzantă persoană din orice cameră. Și cel mai chipeș în mod clar, dar și cel mai fermecător. O combinație letală. Îi plăcea să îi facă pe oameni să râdă. Cam ăsta era scopul lui. Nu conta situația, dacă se găsea o glumă, el o nimerea. Chiar voia ca noi să râdem. Și chiar am râs cu toții. De fiecare dată. Ne-am distrat. Distracție la soare”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În filmul Love Story (1970), de Arthur Hiller, O’Neal a jucat rolul unui student dintr-o familie bogată. El își sacrifică bogăția în timp ce se îndrăgostește de frumoasa Jenny a lui MacGraw, o fată de clasă muncitoare și isteață, doar pentru a o vedea cum cedează agonizând în chinuri de o boală rară a sângelui.

În anii care au urmat, vizionarea poveștii de dragoste „mă tulbură, de fapt”, a declarat el pentru Piers Morgan în 2011. „Am pierdut-o pe Farrah din cauza cancerului și mă întreb [de ce] a jucat în acest fel pentru mine. Una a fost doar o mare afacere și atât de reușită, iar apoi, în viața reală, a fost exact opusul, o tragedie.”

Citește și