• Ultimul său film, „The Great Escaper”, a fost lansat pe 6 octombrie.
  • Sir Michael joacă alături de Glenda Jackson, care a murit în iunie.
  • El îl interpretează pe Bernie Jordan, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial.

Actorul britanic Sir Michael Caine a confirmat că s-a retras din actorie după lansarea ultimului său film. Actorul câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur și Bafta a făcut acest anunț după ce a jucat în peste 160 de filme de-a lungul celor șapte decenii de carieră, informează Sky News.

Ultimul său film, „The Great Escaper”, care a fost lansat pe 6 octombrie, îl vede pe Sir Michael jucând alături de Glenda Jackson, care a murit în iunie, după finalizarea filmului.

El îl interpretează pe Bernie Jordan, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, care a evadat dintr-un azil de bătrâni pentru a participa la sărbătorirea Zilei Z în Franța. „Tot spun că mă voi retrage. Ei bine, acum o voi face”, a declarat Sir Michael la emisiunea Today de la BBC Radio 4. „M-am gândit, am avut un film în care am jucat rolul principal și am avut parte de recenzii incredibile… ce voi mai face care să întreacă asta?”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

„Singurele roluri pe care le pot obține acum sunt ale unor bărbați de 90 de ani. Sau poate 85 de ani. Nu vor fi în rolul principal. Nu ai bărbați în rol principal la 90 de ani, vei avea băieți și fete tineri și frumoși. Așa că m-am gândit că aș putea pleca cu toate astea.”

Veteranul actor a declarat inițial că era pe punctul de a renunța la actorie în 2021, după ce tocmai a apărut în filmul Best Sellers alături de Aubrey Plaza. El i-a spus criticului de film Mark Kermode că se aștepta ca Best Sellers să fie ultimul său film deoarece avea o problemă la coloana vertebrală care îi afecta mersul și „nu a mai existat nicio ofertă de doi ani”.

Citește și: