• La începutul acestui an, platforma a retras o piesă care conținea voci clonate de AI ale artiștilor Drake și The Weeknd.
  • Va fi dificil”, a spus el când a fost întrebat despre provocarea cu care se confruntă industria.
  • Hozier a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a intra în grevă din cauza amenințării pe care AI o reprezintă pentru profesia sa.

Șeful Spotify spune că nu intenționează să interzică complet conținutul creat de inteligența artificială de pe platforma de streaming muzical. La începutul acestui an, platforma a retras o piesă care conținea voci clonate de AI ale artiștilor Drake și The Weeknd.

Daniel Ek a declarat pentru BBC că există utilizări valide ale tehnologiei în crearea de muzică – dar AI nu ar trebui să fie folosită pentru a imita artiști umani fără consimțământul acestora. El a spus că utilizarea inteligenței artificiale în muzică va fi probabil dezbătută timp de mulți, mulți ani”. Ek, care vorbește rar cu presa, a spus că vede trei găleți” de utilizare a inteligenței artificiale:

  • instrumente precum auto-tune, care îmbunătățesc muzica, pe care el le consideră acceptabile
  • instrumente care imită artiștii, ceea ce nu este acceptabil
  • o zonă de mijloc mai controversată, în care muzica creată de AI este în mod clar influențată de artiștii existenți, dar nu îi imită în mod direct.

Va fi dificil”, a spus el când a fost întrebat despre provocarea cu care se confruntă industria. Deși AI nu este interzisă sub toate formele pe platformă, compania nu permite ca conținutul său să fie folosit pentru a antrena un model de învățare automată sau de AI, model care poate produce apoi muzică.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT

Artiștii se pronunță din ce în ce mai mult împotriva utilizării IA în industriile creative. Luna trecută, muzicianul irlandez Hozier a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a intra în grevă din cauza amenințării pe care AI o reprezintă pentru profesia sa.

Citește și