• Adrian Găzdaru, fostul director al teatrului Excelsior propune o măsură inedită.
  • Pachetul de măsuri fiscale poate duce la închiderea teatrelor de copii.
  • Marcel Ciolacu a eliminat măsurile care limitează cheltuiala primăriilor

Noul pachet de măsuri fiscale propuse de Marcel Ciolacu poate avea și o victimă neașteptată: teatrele de copii care au sub 50 de angajați. O mare parte din cheltuielile acestora provin de la depozitarea recuzitei.

Premierul Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlamentul țării pe pachetul de măsuri fiscale care impactează mai multe arii din economia românească. Printre altele și lumea spectacolelor și asta pentru că potrivit acestui pachet de măsuri fiscale anumite instituții care au sub un număr de 50 de angajați ar urma să fie comasate. Totul pentru a face economie și pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat.

Adrian Găzdaru: 60% din costul unui spectacol se duce pe decoruri

Adrian Găzdaru, fost director al teatrului Excelsior, spune că: „Se poate face economie doar să se dorească de la primăria capitalei, să se dorească să facă această economie de cel puțin 2-3 milioane de de euro. Nu se poate face această economie deoarce primăria poate să aloce teatrelor și instituțiilor de cultură 2-3 hectare din terenul pe care îl are primăria generală și pot fi construite hale de depozitare pentru decoruri pentru că toate teatrele din București.”

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

„Vă spun că un la un spectacol de exemplu cam 60% din costul unui spectacol se duce pe decoruri și pe costume, ceea ce este fabulos de mult și atunci dacă luăm și aceste aceste costuri și le și le adunăm cu cele de pe chirii veți vedea că ajungeți la un minim de 2-3 milioane de euro pe an”, a adăugat Adrian Găzdaru.

Citește și: