• „The Boy and the Heron”, filmul anime regizat de Miyazaki, e primul loc în topul box office.
  • Cineastul Miyazaki și echipa sa au păstrat secretă distribuția filmului până la lansare.
  • Noul film „The Hunger Games” se menține puternic în weekendul 4 pe locul 2 cu 9,4 mil $.

„The Boy and the Heron” scrie istorie în topul box office. E prima producţie originală anime care reușește să ajungă în fruntea box office-ului nord-american. Filmul a fost lansat pe 14 iulie în Japonia fără vreo campanie de promovare. Primul trailer a fost lansat abia în luna septembrie, scrie The Guardian.

„The Boy and the Heron” a avut premiera națională în SUA vineri după ce a rulat toată vara în Japonia. Producătorii filmului au ales să aleagă misterul ca o tentativă de marketing. Asta înseamnă că nu au lansat niciun trailer, iar distribuția și povestea sa au fost ținute și ele secrete până în momentul lansării. Dar numele regizorului a fost suficient. Filmul animat despre maturizare este lucrarea cineastului – Miyazaki. E pentru prima dată în cariera sa de decenii când Maestrul japonez ajunge numărul 1 la box office-ul nord-american cu un debut de 12,8 milioane de dolari.

Noul film- „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” se menține puternic în weekendul 4- pe locul 2 cu 9,4 mil dolari. E urmat de -Godzilla Minus One, Trolls Band Together și Wish. Clasamentul o să fie zguduit săptămâna viitoare când o să ajungă în cinema întreaga ofertă Warner Bros. cu Wonka, Aquaman 2 și The Color Purple.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Citește și