• The Weeknd a fost desemnat cel mai popular artist din lume de către Guinness World Records.
  • Cântărețul are 111,4 milioane de ascultători lunari pe Spotify, adică mai mulți decât orice alt artist.
  • The Weeknd a obținut primul său număr 1 în Billboard Hot 100 în 2015 cu „The Hills”.

Potrivit Best Selling Albums, cel mai bine vândut dintre cele cinci albume de studio ale The Weeknd este al doilea lansat, „Beauty in the Madness”, care a livrat aproape 5,3 milioane de copii în întreaga lume.
„Beauty Behind the Madness” din 2015, „Starboy” din 2016 și „After Hours” din 2020 au ajuns toate pe locul 1 în Billboard 200, potrivit Business Insider.

Toate trei, precum și „Dawn FM” din 2022, au ajuns în fruntea topurilor din alte țări, inclusiv Regatul Unit, Australia și Franța. The Weeknd a obținut primul său număr 1 în Billboard Hot 100 în 2015 cu „The Hills”.

„Can’t Feel My Face”, „Starboy”, „Die for You”, „Heartless”, „Blinding Lights” și „Save Your Tears” au fost toate de atunci în fruntea clasamentului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Blinding Lights” a ajuns patru săptămâni pe locul 1 în Billboard Hot 100 în 2020 și a doborât recordul pentru cele mai multe săptămâni petrecute în primele cinci (43 de săptămâni), în top 10 (57), în top 40 (86) și în topul Hot 100 (90). Urmarea uluitoare a cântecului în top a fost suficientă pentru a o vedea detronând „The Twist” al lui Chubby Checker drept cel mai mare hit de la Billboard pe Hot 100.

În total, melodiile sale au fost difuzate de 40,7 miliarde de ori pe Spotify. Asta arată Chart Masters, care spune că The Weeknd este al cincilea artist Spotify cu cea mai mare difuzare din toate timpurile, după Drake, Bad Bunny, Taylor Swift și Ed Sheeran.

Premiile câștigate de artist

The Weeknd a câștigat două premii Grammy în 2016 pentru „Beauty Behind the Madness”, care a câștigat cel mai bun album urban contemporan, iar melodia sa „Earned It”, care a apărut în filmul „Fifty Shades of Grey” din 2015, a câștigat cea mai bună performanță R&B.

În 2018, a câștigat din nou premiul pentru cel mai bun album urban contemporan pentru al treilea album de studio, „Starboy”.

Starul în vârstă de 33 de ani a câștigat cel de-al patrulea și cel mai recent Grammy în 2022, în calitate de artist special al piesei Kanye West „Hurricane”, care a câștigat cea mai bună interpretare rap melodic.

Pe lângă cele patru premii Grammy ale sale, The Weeknd a câștigat 22 de premii Juno (al doilea cel mai mult din toate timpurile), 20 de premii Billboard Music Awards (al cincilea cel mai mult din toate timpurile), șase premii pentru muzică americană și două premii BET.

De asemenea, a fost nominalizat la Oscar. „Earned It” a primit premiul pentru cea mai bună melodie originală la cea de-a 88-a ediție a Premiilor Academiei în 2015, dar a ratat „Writing’s on the Wall” de Sam Smith din „Spectre”.

Citește și