• Taylor Swift este o altă candidată la titlul din 2023, pe fondul spectacolelor sale în curs de desfășurare pentru turneul Eras Tour.
  • Președintele chinez Xi Jinping se află pe lista scurtă, întrucât și-a început mandatul de președinte al Republicii Populare Chineze la începutul acestui an.
  • Influența lui Vladimir Putin l-a pus pe lista scurtă pentru acest titlu și în acest an.

Revista Time a dezvăluit lista scurtă pentru desemnarea Persoanei Anului 2023. La 4 decembrie, revista a anunțat cei nouă candidați de pe lista scurtă pentru titlul din acest an. Ca parte a tradiției anuale, Time alege dintr-o selecție a individului, grupului sau conceptului care a avut cea mai mare influență asupra lumii de-a lungul celor 12 luni anterioare”, după cum notează publicația, scrie The Independent.

Candidații variază de la fețe celebre din industria divertismentului la lideri din lumea politică. De exemplu, greviștii de la Hollywood sunt în cursă, după ce atât Writers Guild of America, cât și Screen Actors Guild (SAG)-AFTRA au fost în grevă în acest an.

Taylor Swift este o altă candidată la titlul din 2023, pe fondul spectacolelor sale în curs de desfășurare pentru turneul Eras Tour, care a început în luna martie a acestui an. Vestea vine la două luni după ce ea și-a lansat filmul Eras Tour, care a depășit 100 de milioane de dolari la nivel global în vânzări de bilete în avans, cu o săptămână înainte de a fi lansat.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Putin, candidat pentru Persoana Anului

Președintele chinez Xi Jinping se află, de asemenea, pe lista scurtă, întrucât și-a început mandatul de președinte al Republicii Populare Chineze la începutul acestui an. El continuă să fie cunoscut ca unul dintre cei mai puternici lideri ai Chinei din 2013. Potrivit Time, el a fost inclus de peste 10 ori pe lista TIME100, care onorează cele mai influente 100 de personalități globale, de peste 10 ori”.

Regele Charles al III-lea se află, de asemenea, pe lista scurtă a Time pentru Persoana anului”, după ce a devenit oficial monarh al Regatului Unit în timpul încoronării sale din luna mai. El nu numai că a fost în cursa pentru acest titlu și anul trecut, dar și regretata sa mamă, regina Elisabeta a II-a, a primit această onoare în 1952.

Filmul live-action Barbie, care a ieșit în iulie, candidează pentru titlul de Persoana Anului 2023. Pelicula – regizată de Greta Gerwig și avându-i ca protagoniști pe Margot Robbie și Ryan Gosling – a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, cu vânzări de bilete în valoare de 155 de milioane de dolari în cinematografele din America de Nord în weekendul de deschidere.

Influența lui Vladimir Putin l-a pus pe lista scurtă pentru acest titlu și în acest an, în condițiile în care războiul președintelui rus în Ucraina a continuat.

Procurorii lui Trump sunt un alt candidat de pe lista scurtă a Time, după ce Donald Trump a devenit primul președinte american care a fost pus sub acuzare în acest an. În 2023, el a fost acuzat oficial de o serie de acuzații federale legate de stocarea unor documente clasificate de apărare națională datând din timpul președinției sale la conacul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida.

Citește și