• Trump a dominat primarul prezidențial republican și a vorbit despre țintirea rivalilor săi.
  • Biden și-a intensificat propriile avertismente, susținând că Trump este „hotărât să distrugă democrația americană”.
  • „El a armat guvernul împotriva adversarilor săi politici ca un tiran politic din Lumea a Treia”, a spus Trump.

Fostul președinte Donald Trump a încercat sâmbătă să schimbe situația față de probabilul său rival în noiembrie, președintele Joe Biden, argumentând că omul a cărui victorie electorală a încercat să o răstoarne Trump este „distrugătorul democrației americane”, scrie AP News.

Afirmațiile lui Trump despre Biden, un democrat, fac ecou cu cele pe care Biden le face de ani de zile împotriva predecesorului său. În timp ce Trump a dominat primarul prezidențial republican și a vorbit despre țintirea rivalilor săi și a presei de știri dacă va câștiga din nou Casa Albă, Biden și-a intensificat propriile avertismente, susținând că Trump este „hotărât să distrugă democrația americană”.

Sâmbătă, Trump a formulat cel mai explicit argument al său de până acum cu privire la motivul pentru care alegătorii ar trebui să-și vadă rivalul drept cea mai mare amenințare democratică. Trump și-a repetat afirmația de lungă durată conform căreia cele patru acuzații penale împotriva lui arată că Biden folosește abuziv sistemul de justiție federal împotriva rivalului său.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

„El a armat guvernul împotriva adversarilor săi politici ca un tiran politic din Lumea a Treia”, a spus Trump unei mulțimi din Cedar Rapids, Iowa. „Biden și aliaților săi radicali de stânga le place să se înfățișeze ca aliați ai democrației”, a continuat Trump, argumentând: „Joe Biden nu este apărătorul democrației americane, Joe Biden este distrugătorul democrației americane”.

Citește și