• Biden, care urmăreşte să obţină şi al doilea mandat prezidenţial, a obţinut în acest sondaj 44% din intenţiile de vot.
  • Preferințele americanilor oscilează.
  • Ce este sigur este ascensiunea lui Trump în sondaje.

A atins un nou milestone, la vârsta de 81 de ani, dar reușește să atingă și numărul de votanți? Joe Biden se află la două procente procentuale în urma lui Trump, potrivit unui sondaj recent.

Biden, care urmăreşte să obţină şi al doilea mandat prezidenţial anul viitor, a obţinut în acest sondaj 44% din intenţiile de vot, iar Trump 46%. Fostul preşedinte conduce detaşat în sondajele pentru alegerile primare republicane, deşi se confruntă cu patru dosare penale. Într-un sondaj similar făcut în septembrie, Biden şi Trump erau aproximativ la egalitate, fiecare cu 46%, după ce în iunie într-un alt sondaj, Biden avea patru procente în faţa lui Trump.

Preferințele americanilor oscilează. Ce este sigur este ascensiunea lui Trump în sondaje, cu toate că a fost condamnat sâmbătă în dosarul asaltului de la Capitoliu. Odată cu noile condamnări, sau noi informații care ies la iveală despre fostul președinte, popularitatea acestuia crește în rândul republicanilor și nu numai.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

În princiu, popularitatea lui Biden a fost afectată de cum a gestionat președintele războiul din Orientul Mijlociu. În rândul democraților, majoritatea consideră că Israelul a mers prea departe în acţiunea sa militară în Fâşia Gaza. Un procent de 70% din tineri dezaprobă modul în care Biden gestionează acest conflict. Așadar, era oarecum de așteptat să vedem o scădere în sondaje. Vârsta înaintată a președintelui pune la îndoială capacitățile acestuia de a duce la capăt un nou mandat.

Citește și