• Un colecționar de mașini francez oferă plimbări cu mașini celebre într-un nou muzeu de mașini la sud de Paris.
  • Galiegue, care a început să colecționeze mașini la vârsta de 21 de ani, a spus că una dintre piesele sale de top este una dintre cele două Chevrolet Chevelle Malibus rămase din anii 1970.
  • El deține 12 mașini din seria Fast and Furious, dintre care opt originale. Muzeul va avea în curând trei mașini noi, inclusiv una din filmul RoboCop din 1987.

Un colecționar de mașini francez oferă plimbări cu mașini celebre într-un nou muzeu de mașini la sud de Paris, scrie Reuters.

Într-un hangar mare din Etrechy, la 50 km sud de Paris, fostul dealer de mașini Franck Galiegue, în vârstă de 39 de ani, expune o colecție de 43 de mașini de epocă care fie au apărut în filme celebre, fie sunt replici ale acestora.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Galiegue, care a început să colecționeze mașini la vârsta de 21 de ani, a spus că una dintre piesele sale de top este una dintre cele două Chevrolet Chevelle Malibus rămase din anii 1970, pe care Ryan Gosling le-a condus în filmul de acțiune din 2011 „Drive”.

„Adesea au mai multe mașini de rezervă în filme, deoarece fac cascadorii și sparg câteva. În acest caz, au folosit trei – una a fost complet distrusă și au rămas doar două: aceasta și cealaltă, pe care Ryan Gosling le deține și conduce în Los Angeles”, a spus el.

Galiegue deține și două mașini ale lui Batman, inclusiv o replică a celei din filmul regizat de Tim Burton din 1989, un Ford Gran Torino din seria Starsky & Hutch și Ferrari 398 GTS al lui Magnum. El deține 12 mașini din seria Fast and Furious, dintre care opt originale.

Muzeul va avea în curând trei mașini noi, inclusiv una din filmul RoboCop din 1987.

Citește și: