• Vise Intelligence a creat un model A.I. care îți poate face recomandări de investiții.
  • Sistemul este alimentat cu date publice, dar și cu datele clienților.
  • Asistentul A.I. lucrează în colaborare cu consilierii financiari.

Inteligența Artificială intră în lumea finanțelor. Un startup american lansează un asistent financiar AI, care te poate ajuta să iei decizii financiare corecte.

Este un produs al companiei Vise Intelligence, care tocami a ieșit dintr-o perioadă de pierderi financiare datorită acestui produs nou. Acest asistent AI este un sprijin pentru consilierul financiar care trebuie să-și ajute clienții ca să investească bine.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De exemplu, un consilier financiar ar putea solicita asistentului expresia „Ava Harris a sunat cu îngrijorări legate de investiția în companiile energetice”, referindu-se la apelul telefonic al unui client.

„Vise” ar putea apoi să furnizeze consilierului financiar informații despre portofoliul specific al acelui client, să sugereze modalități prin care consilierul poate ajusta dorințele clientului și apoi să redacteze un e-mail pe care să-l trimită clientului despre schimbările pe care le-ar implementa consilierul în strategia de investiții.

În ceea ce privește ce inteligență artificială este folosită pentru a activa Vise Intelligence nu a oferit detalii, dar într-o postare Medium, CEO-ul Samir Vasavada, a scris: „Vise Intelligence este alimentat de modele de limbaj mari de ultimă oră, pe care le-am ajustat folosind date relevante de investiții și de gestionare a portofoliului.”

„Vise” intenționează să „incorporeze noi modele AI, cum ar fi ChatGPT, acolo unde este cazul” și Vasavada a remarcat că Vise Intelligence a fost concepută pentru a procesa informații de la fiecare client specific din portofoliul unui client al unui consultant financiar – de la „valoare netă mare până la valoarea netă scăzută.

Citește și: