• Suedia a câștigat dreptul de a găzdui concursul din 2024 după ce Loreen a ieșit victorioasă la Liverpool cu piesa Tattoo.
  • Loreen a scris istorie la acest eveniment, devenind prima femeie care a câștigat concursul de mai multe ori.
  • Malmo este orașul gazdă și a fost ales în urma unui proces de licitație desfășurat în Suedia.

Fanii muzicii se vor aduna la Malmo în luna mai a anului viitor pentru următoarea ediție a concursului Eurovision, au anunțat organizatorii. Suedia a câștigat dreptul de a găzdui concursul din 2024 după ce Loreen a ieșit victorioasă la Liverpool cu piesa Tattoo, informează Sky News.

Loreen a scris istorie la acest eveniment, devenind prima femeie care a câștigat concursul de mai multe ori și a propulsat Suedia în fruntea clasamentului all-time, cu șapte victorii. Liverpool a organizat anul acesta concursul în numele Ucrainei, care nu l-a putut organiza din cauza invaziei rusești în curs de desfășurare în această țară. Malmo, situată chiar în sudul Suediei, va găzdui concursul pentru a treia oară, după ce l-a organizat ultima dată în 2013 – care a fost, de asemenea, anul în care Loreen a câștigat pentru prima dată.

Malmo a fost aleasă în urma unui proces de licitație desfășurat în Suedia, care a avut în vedere cazarea și facilitățile pentru delegații, jurnaliști și radiodifuzori, precum și pentru miile de fani care vor vizita orașul.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Martin Österdahl, șeful Eurovision, a declarat că organizatorii sunt încântați” de această decizie, adăugând: Suntem încântați să ne întoarcem în acest oraș vibrant și dinamic, care a demonstrat că dispune de spațiile și infrastructura perfecte pentru organizarea celui mai mare eveniment de muzică live din lume. Angajamentul Malmö față de diversitate, incluziune și inovație se aliniază perfect cu spiritul competiției. În plus, dimensiunea sa compactă și infrastructura de transport bine dezvoltată înseamnă că toți cei implicați în concurs, inclusiv delegațiile, mass-media și fanii, vor putea naviga cu ușurință prin oraș. Angajamentul său față de sustenabilitate și inițiativele ecologice se aliniază, de asemenea, perfect cu propriile noastre valori.”

Stockholm și Copenhaga au mai găzduit concursul Eurovision de trei ori, doar Londra, Luxembourg City și Dublin având mai multe ediții. În timp ce orașul-gazdă a fost anunțat, celelalte țări își vor demara încet pregătirile pe parcursul toamnei și al iernii, multe dintre ele selectând participanții abia în noul an.

Citește și: