• Victoria Beckham s-a numărat printre cele 40 de vedete legendare ale revistei British Vogue.
  • Edward Enniful a anunțat că se va retrage pentru a prelua un nou rol global la editorul Conde Nast.
  • British Vogue a fost lansat în 1916 și s-a mutat în Vogue House, chiar lângă Regent Street, în 1958.

Victoria Beckham s-a numărat printre cele 40 de vedete legendare ale revistei British Vogue care s-au reunit pentru a fotografia coperta pentru ultima ediție a lui Edward Enninful. Edward, în vârstă de 51 de ani, primul bărbat și primul editor de culoare al publicației, a anunțat în iunie că se va retrage pentru a prelua un nou rol global la editorul Conde Nast, scrie Daily Mail.

El s-a asigurat că ultima sa copertă va fi una de neuitat, adunându-le în aceeași cameră pe Kate Moss, Gigi Hadid, Salma Hayek, Oprah și Miley Cyrus pentru a poza. Este cel mai mare număr de femei fotografiate vreodată împreună pentru o copertă Vogue. A fost nevoie de doar 15 minute pentru a fotografia grupul, care le-a inclus și pe Serena Williams, Christy Turlington și Dua Lipa.

Edward a scris: „Când a venit vorba de ultimul meu număr, știam că această coperta va fi dedicată femeilor. Bineînțeles! A fost clar pentru noi toți din echipă că nicio femeie nu ar putea sau nu ar trebui să încapsuleze acești ultimi ani pentru revistă. Aveam nevoie de un grup, să ne sprijinim pe puterea colectivului pentru a da viață la ceea ce sper că a fost o perioadă îndrăzneață, disruptivă și evolutivă din istoria Vogue”.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Schimbări mari la Vogue

După ce a trimis solicitări celor 40 de vedete de pe copertă, Edward a sperat că acestea vor fi de acord, înainte ca celebritățile să zboare de la Londra, Paris, Milano, Los Angeles și nu numai, pentru a ajunge în decembrie (pe cheltuiala lor) pentru ședința foto de la New York.

Singura persoană care nu a putut participa la ședința foto a fost Nicole Kidman, care lucra în străinătate la un film.

„Când s-a făcut ora 8 dimineața, au început să sosească modelele, vedetele din filme, muzicienii, legendele sportive și vedetele din mass-media. Mama și fiica Kaia Gerber și Cindy Crawford au venit cu mașina. La fel și Salma Hayek și Linda Evangelista, având în vedere că Salma a stat la Linda acasă cu o seară înainte.”

Vorbind despre experiența sa pe platou, Selma Blair a declarat: „Ni s-a permis să facem fotografii, dar am vrut să văd totul prin ochii mei. Cred că vom fi aliate unele cu altele. Am fost spițele unei roți. Împreună suntem mai puternice. Mă simt mai încrezătoare pentru că am fost în acel grup”.

Edward urmează să fie înlocuit de londoneza Chioma Nnadi în funcția de editor al British Vogue. Edward a sperat ca într-o zi să o înlocuiască pe Anna Wintour, dar redactorul-șef al Vogue este hotărât să rămână pe loc și va „alunga orice rivală ca pe o muscă”.

Edward va ocupa o „poziție de consilier global” la Vogue, „cu libertatea de a se ocupa de proiecte creative mai ample”. Nu a făcut niciun secret din faptul că își dorea postul cel mare [de director editorial global], dar s-a lovit de plafonul de sticlă și a mers cât de departe a putut merge.

Vogue House a fost scoasă la vânzare la începutul acestui an și a fost cumpărată de magnatul din domeniul transporturilor maritime Eyal Ofer, un om de afaceri cu sediul în Monaco, care se pare că are o avere de 23 de miliarde de dolari. Aceasta va fi redenumită 1 Hanover Square, marcând sfârșitul unei ere.

British Vogue a fost lansat în 1916 și s-a mutat în Vogue House, chiar lângă Regent Street, în 1958.

Citește și