• Un microbiolog explică ce nenorociri pot fi răspândite în sticla ta de apă pentru a se asigura că nu te îmbolnăvești.
  • Fă o plimbare prin orice parc local, spațiu de birouri sau centru orașului și există șanse mari să vedeți un număr semnificativ de oameni bând din sticle de apă reutilizabile.
  • Cu toate acestea, în timp ce utilizarea unei sticle de apă poate părea a fi o acțiune nobilă de protecție a planetei, aceste sticle pot prezenta un risc ascuns.

Un microbiolog explică ce nenorociri pot fi răspândite în sticla ta de apă pentru a se asigura că nu te îmbolnăvești. Fă o plimbare prin orice parc local, spațiu de birouri sau centru orașului și există șanse mari să vezi un număr semnificativ de oameni bând din sticle de apă reutilizabile, scrie SF.

Datorită rețelelor de socializare, acestea au devenit în ultimul timp un accesoriu de modă, precum și un mijloc de a îndeplini recomandările de sănătate ale NHS de a bea 6-8 pahare de apă pe zi și de a reduce amprenta noastră asupra mediului prin reducerea achiziției de produse unice.

Cu toate acestea, în timp ce utilizarea unei sticle de apă poate părea a fi o acțiune nobilă de protecție a planetei, aceste sticle pot prezenta un risc ascuns. Cercetările efectuate de compania americană de filtrare a apei WaterFilterGuru au arătat că, dacă nu vă spălați sticla de apă în mod corespunzător și regulat, bacteriile și mucegaiurile se pot acumula pe suprafața și interiorul sticlei care, dacă sunt înghițite, vă pot îmbolnăvi.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Ce ar putea trăi în sticla ta de apă?

Apa, chiar și de la robinetul de bucătărie, nu este de obicei sterilă, iar creșterea bacteriilor are loc în mod natural în toate apele necarbogazoase la doar câteva zile după ce o sticlă este umplută. Dacă apa este păstrată la temperatura camerei, cu cât sticla este lăsată mai mult, cu atât vor crește mai multe bacterii. Cu toate acestea, refrigerarea sticlelor de apă umplute poate ajuta la limitarea numărului de microbi.

Unii dintre microbii unei sticle de apă vor proveni din apă însăși, dar în mare parte provin de la persoana care bea din ea. Corpurile noastre sunt acoperite în mod natural de milioane de microbi (microflora), inclusiv interiorul gurii noastre.

Citește și