• Un fotograf a făcut recent o fotografie incredibil de detaliată a buclelor de plasmă gigantice.
  • serie de bucle de plasmă gigantice, dar ciudat de slabe, s-au ridicat temporar deasupra suprafeței stelei noastre.
  • Aceste bucle persistă ca ecourile fantomatice ale furtunii solare, dar oamenii de știință încă nu știu exact cum iau forma rămășițele eterice.

Un fotograf a făcut recent o fotografie incredibil de detaliată a buclelor de plasmă gigantice, fantomatice, care se ridicau deasupra suprafeței de foc a soarelui, după ce o puternică erupție solară a explodat de la soare, scrie SPACE.

O serie de bucle de plasmă gigantice, dar ciudat de slabe, s-au ridicat temporar deasupra suprafeței stelei noastre după ce o puternică erupție solară a explodat de la soare luni.

Aceste bucle persistă ca ecourile fantomatice ale furtunii solare, dar oamenii de știință încă nu știu exact cum iau forma rămășițele eterice.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Înainte ca erupțiile solare să explodeze, bucle mari de gaz ionizat sau plasmă se ridică adesea deasupra suprafeței sale ca niște potcoave uriașe. Aceste bucle de plasmă, sau proeminențe, sunt menținute în loc de liniile de câmp magnetic ale petelor solare de culoare închisă, care în cele din urmă se rup ca o bandă elastică pe măsură ce erupțiile explodează, aruncând plasma în buclă în spațiu ca o ejecție de masă coronală (CME).

Citește și