• Silicon Valley declară singurătatea o urgență de sănătate publică.
  • O mulțime de cercetări leagă singurătatea de un risc crescut de demență, depresie, anxietate, boli de inimă, accident vascular cerebral și deces prematur.
  • David Canepa a declarat că măsura a fost parțial inspirată de eforturile din Marea Britanie și Japonia, care au numit fiecare miniștri naționali pentru a aborda problema singurătății.

Singurătatea este oficial o urgență de sănătate în comitatul San Mateo din California, care se află în regiunea golfului San Francisco și include o parte din Silicon Valley.

Consiliul de Supraveghere al comitatului a adoptat marți o rezoluție care a declarat singurătatea o urgență de sănătate publică și s-a angajat să exploreze măsuri care să promoveze conexiunea socială în comunitate, scrie NBC.

Este primul comitat din SUA care a adoptat o astfel de rezoluție.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Rezoluția nu alocă în mod direct fonduri pentru programe de reducere a singurătății; mai degrabă, semnalează angajamentul comitatului de a aborda problema și validează experiențele rezidenților, a spus David Canepa, vicepreședintele Consiliului de Supraveghere, care a introdus legislația.

„Ce încercăm cu adevărat să facem este să-i aducem pe oameni împreună și să le zicem „uite, sunt foarte mulți oameni care se simt ca tine, nu ești singur/ă. Uite câteva lucruri pe care le putem face ca să te ajutăm”.

Canepa a adăugat că măsura a fost parțial inspirată de eforturile din Marea Britanie și Japonia, care au numit fiecare miniștri naționali pentru a aborda problema singurătății. Canepa spune că la decizie au contribuit și conversațiile cu personalul său despre legăturile dintre singurătate și fumat și diabet, precum și avizul chirurgului general Vivek Murthy, care a îndemnat în mai guvernele să acorde prioritate strategiilor de promovare a conexiunii sociale.

Chirurgul Vivek Murthy a scris vineri într-o postare pe X că este recunoscător pentru măsura luată de San Mateo.

Aproximativ 17% dintre adulții din SUA care au participat la un sondaj Gallup în februarie 2023 au declarat că au experimentat singurătatea cu o zi înainte de a participa la sondaj.

Canepa a spus că rata singurătății este mai mare în San Mateo, argumentând că un sondaj condus de comitat în 2022 – cele mai recente date disponibile – a constatat că 45% dintre rezidenți se luptă cu singurătatea și izolarea.

O mulțime de cercetări leagă singurătatea de un risc crescut de demență, depresie, anxietate, boli de inimă, accident vascular cerebral și deces prematur.

Citește și