• Celine Dion a fost diagnosticată în decembrie 2022 cu Sindromul Persoanei Rigide.
  • „Am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară. Și nu am fost pregătită să spun nimic înainte. Dar acum sunt pregătită”.
  • Sindromul Persoanei Rigide (SPS) este o tulburare neurologică autoimună care provoacă rigiditate musculară în trunchiul unei persoane.

Celine Dion este pregătită să tragă cortina și să ofere o privire onestă în culisele vieții sale cu Sindromul Persoanei Rigide (SPS) în viitorul său documentar, „I Am: Celine Dion”, conform The Independent.

În primul trailer al filmului, lansat joi (23 mai), Dion este văzută stând pe un scaun, privind în cameră în timp ce spune: „Am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară. Și nu am fost pregătită să spun nimic înainte. Dar acum sunt pregătită”, adaugă ea.

Trailerul continuă cu un montaj de fragmente care arată prestațiile ei din timpul turneelor anterioare și cântatul în cabina de înregistrare.

Recomandări

G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU
ISRAELUL ANUNȚĂ O PAUZĂ DE LA LUPTE
RUSIA UCIDE 6 SUSȚINĂTORI ISIS
M.E. FACE CURSURI DE EDUCAȚIE PARENTALĂ

Între clipurile în care apare la fizioterapie, ea spune: „Muncesc din greu în fiecare zi. Dar trebuie să recunosc că a fost o luptă. Mi-e dor de ei, de oameni. Dacă nu pot să alerg, voi merge pe jos. Dacă nu pot merge, mă voi târî. Și nu mă voi opri.”

Dion a fost diagnosticat cu SPS în decembrie 2022. SPS este o tulburare neurologică autoimună rară și incurabilă care provoacă de obicei rigiditate musculară în trunchiul unei persoane. În timp, aceștia pot dezvolta rigiditate și spasme la nivelul picioarelor și al altor mușchi, potrivit Cleveland Clinic.

„Nu este greu să faci un spectacol”, spune Dion. „Este greu să anulezi un spectacol”.

Cântăreața „It’s All Coming Back to Me”, în vârstă de 56 de ani, a fost nevoită să reprogrameze etapa europeană a turneului său mondial în urma diagnosticului. Ulterior, ea a anunțat anularea întregului turneu mondial în mai 2023. „Vreau să știți cu toții că nu mă dau bătută”, a scris ea pe Instagram la vremea respectivă.

Când a fost întrebată de Vogue, într-un interviu acordat luna trecută, dacă fanii se pot aștepta să o vadă din nou în turneu, Dion a spus „Nu pot să răspund la asta… Pentru că timp de patru ani mi-am spus că nu mă întorc, că sunt pregătită, că nu sunt pregătită, că nu sunt pregătită.

„Așa cum stau lucrurile, nu pot să stau aici și să vă spun: Da, în patru luni. Nu știu… Corpul meu îmi va spune”, a spus ea. „Pe de altă parte, nu vreau doar să aștept. Este greu din punct de vedere moral să trăiești de pe o zi pe alta. Este greu, muncesc foarte mult și mâine va fi și mai greu. Mâine este o altă zi. Dar există un lucru care nu se va opri niciodată, și anume voința. Este pasiunea. Este visul. Este determinarea.”

Un logo oficial al documentarului spune: „Servind ca o scrisoare de dragoste către fanii ei, acest documentar inspirațional evidențiază muzica care i-a ghidat viața, prezentând în același timp rezistența spiritului uman.”

Regizat de regizoarea nominalizată la Oscar Irene Taylor, „I Am: Celine Dion” va putea fi urmărit pe Prime Video începând cu 25 iunie.

Citește și