• Președintele Macron nu a exclus trimiterea de trupe în Ucraina dacă Kievul ar cere acest lucru.
  • Un asemenea pas ar însemna un război mondial și țările din vecinătatea Ucrainei ar fi cele mai afectate, a spus Szijjarto.
  • Ungaria cere oprirea sprijinului financiar și militar pentru Ucraina, motivând că este un conflict local între Rusia și Ucraina.

Din când în când, liderii occidentali aduc în discuție ideea ca militarii din aceste țări să participe în mod direct la luptele din Ucraina. Acest lucru însă ar avea consecințe extrem de grave, consideră Ministrul ungar de Externe.

Nu s-a formulat niciun plan concret de a trimite trupe terestre în Ucraina. La ce face referire Ministrul ungar?

Ministrul face referire la o declarație a Președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a spus că dacă Rusia va intra pe teritoriul Ucrainei și dacă ea va cere acest lucru, atunci el va lua în calcul posibilitatea de a trimite forțe ale armatei franceze să lupte în Ucraina. Afirmații similare au făcut și alți lideri, dar nu există niciun plan concret.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a critiat foarte dur aceste declarații. El a spus că liderii occidentali vor să tragă Europa într-un război cu Rusia. Iar dacă acest lucru s-ar întâmpla, atunci ar începe un Război Mondial.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Viktor Orban vizionează pacea, spunând că este vorba doar despre un conflict regional între două state.

Citește și