• Dior și-a lansat colecția de toamnă pe 30 martie, chiar la Poarta Indiei din Mumbai.
  • Colecția casei de modă promovează și celebrează cultura indiană și tradițiile locale.
  • Vedete precum Karlie Kloss și Maisie Williams au participat la prezentarea casei de modă Dior.

Dior a transformat monumentul din Mumbai într-un podium pentru cea mai recentă prezentare de modă. Casa de modă de lux și-a prezentat joi, 30 martie, colecția pentru toamna anului 2023. Întreaga colecție de modă s-a aflat sub coordonarea directorului de creație Maria Grazia Chiuri. 

Colecția Dior include o gamă vastă de rochii de mătase, paltoane inedite și fuste inspirate din sari, portul tradițional indian. Casa de modă a vrut să creeze o puternică legătură cu tradițiile și cultura locală pentru noua colecție lansată, scrie Independent.

Dior colaborează cu atelierul local Chanakya din Mumbai de 20 de ani. Atelierul aparține de fundația omonimă, care se concentrează pe dezvoltarea prin intermediul educației. Atelierul colaborează cu cu artizani și femei provenite din medii defavorizate și promovează conservarea patrimoniului și arta, conform site-ului Chanakya.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Imagini de la lansarea colecției de toamnă 2023:

Cum a decurs prezentarea casei de modă Dior

Întreaga scenă a fost decorată cu modele florale tradițional indiene, iar spectacolul a fost acompaniat de muzică live. Prezentarea s-a desfășurat chiar la baza Porții Indiei din Mumbai, unul dintre cele mai cunoscute monumente locale.

Spectacolul a debutat cu o gamă de culori neutre, realizând o trecere subtilă către culori mai aprinse. Pe parcursul show-ului, spectatorii au fost surprinși de tranziția spectaculoasă spre ținute din ce în ce mai îndrăznețe, în culori tot mai vii.

„Personal, am vrut să celebrez și să prezint oamenilor cultura, tradițiile și cunoștințele incredibile pe care India le are de oferit lumii modei, în ceea ce privește broderiile, măiestria artizanilor care practică acest meșteșug, dar și angajamentul fondatorilor Chanakya de a păstra istoria și cultura Indiei, oglindite prin fiecare tehnică de broderie”, a spus Chiuri într-o postare pe Instagram.

La spectacolul casei de modă Dior au participat nume importante din industria cinematografică. Printre acestea se numără vedeta Game of Thrones, Maisie Williams și Simone Ashley, cunoscută pentru rolul din serialul „Sex Education”. Modelul Karlie Kloss, actrița Charithra Chandran și vedetele locale Rekha și Sonam Kapoor Ahuja au fost și ele prezente.

Citește și:

FOTO. Chipul unui egiptean care a trăit acum 35.000 de ani, reprodus de oamenii de știință. Cum au reconstruit cercetătorii fața bărbatului

O nouă poveste marca James Bond. „On His Majesty’s Secret Service” va celebra încoronarea regelui Charles

ChatGPT a fost interzis în Italia, după ce ar fi încălcat regulile de confidențialitate