• Kanzi face mai multe acţiuni, de exemplu trage în cristale de regenerare sau le mănâncă, pentru a se vindeca. 
  • Kanzi a eşuat de mai multe ori şi a fost nevoit să facă o pauză pentru a reuşi să termine jocul.
  • În schimbul fiecărei acţiuni bune, cimpanzeul a fost recompensat cu hrană.

Kanzi, un cimpanzeu pitic (bonobo), în vârstă de 43 de ani, născut și crescut în captivitate în Statele Unite, a reușit să învingă pe Dragonul din Ender, boss”-ul final din jocul video Minecraft, după șase luni de antrenament. Totul a fost filmat și postat pe YouTube de către youtuberul american ChrisDaCow.

Youtuberul a publicat două înregistrări video, una în iulie, despre procesul de învăşare al maimuţei, iar cealaltă sâmbătă, în care privitorii au asistat la bătălia finală. Kanzi a fost susţinut, de asemenea, de către Teco, un congener mai puţin pregătit decât el.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES

În această înregistrare, Kanzi face mai multe acţiuni, de exemplu trage în cristale de regenerare sau le mănâncă, pentru a se vindeca. Ghidat de youtuber, acest jucător neobişnuit a eşuat de mai multe ori şi a fost nevoit să facă o pauză pentru a reuşi să termine jocul.

În prima înregistrare video, publicată în iulie, este surprins sistemul creat de om pentru a ajuta maimuţa să progreseze. În schimbul fiecărei acţiuni bune, cimpanzeul a fost recompensat cu hrană, pentru a fi stimulat să-şi continue aventura în lumea Minecraft.

Citește și