• Un videoclip muzical a ajuns la un număr de vizualizări record pe Youtube.
  • Melodia „They Don’t Care About Us” al lui Michael Jackson a atins o bornă importantă, depășind un miliard de vizualizări pe YouTube.
  • Vizualul imnului, în semn de protest, a fost filmat în Brazilia.

Melodia a fost lansată inițial în anul 1996, ca single pe albumul cu numărul nouă al Regelui muzicii pop, „HIStory: Past, Present and Future, Book I”, scrie Billboard. Filmat în Brazilia, câteva părți ale vizualului au fost regizate de Spike Lee.

Videoclipul îl prezintă pe Regele Muzicii Pop cum merge pe străzi alături de o linie masivă de tobe, formată din copii și adolescenți brazilieni. Cel de-al doilea clip a fost filmat într-o închisoare, intercalat cu imagini din Ku Klux Klan, bătaia lui Rodney King, protestele chinezești din Piața Tiananmen. Toate acestea evidențiază abuzurile drepturilor omului din întreaga lume.

Realizarea videoclipului a adus controverse, deoarece guvernul brazilian a încercat să-i interzică lui Jackson să filmeze atât în Rio de Janeiro, cât și în centrul istoric al orașului Salvador, cunoscut sub numele de Pelourinho.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

După single-uri anterioare, precum „Scream”, „Childhood”, colaborarea cu Janet Jackson, și „You Are Not Alone”, care au ajuns numărul unu, „They Don’t Care About Us” a ajuns doar pe locul 30 în Billboard Hot 100, dar a stârnit interes zeci de ani mai târziu, când a fost folosită în timpul protestelor „Black Lives Matter” din 2014, 2015 și 2020.

Videoclipul regretatei legende este al doilea de acest tip care intră în clubul de elită de pe YouTube, după vizualul iconic pentru „Billie Jean”, hit de succes din epoca „Thriller”.

Revedeți mai jos videoclipul lui Jackson „They Don’t Care About Us”:

.

Citește și

Prințul Harry spune că presa tabloidă a fost întotdeauna „a treia parte” în relațiile sale

Schimbare fără precedent: Papa permite pentru prima dată femeilor să voteze la viitoarea reuniune a episcopilor

LVMH a devenit prima companie de 500 de miliarde de dolari din Europa. Ce avere are CEO-ul