• Vogue a anunțat lansarea Open Casting, o căutare globală de modele.
  • Scopul este identificarea, încurajarea și susținerea unei noi generație de modele care întruchipează un ideal modern de frumusețe.
  • În perioada 24 aprilie – 8 mai, persoanele cu vârsta de peste 18 ani pot accesa portalul Open Casting pe Vogue.com.

În cadrul castingului, candidatele vor trimite fotografii, însoțite de un scurt videoclip. Ele vor fi nevoite să răspundă la un chestionar, care să le evidențieze personalitatea. Acestea pot proveni din orice parte a lumii, nu trebuie să fie semnatare ai unei agenții și nu se percepe nicio taxă de înscriere, scrie Vogue.

Finalistele vor fi alese în luna iunie de către un comitet format din editori Vogue, stiliști și directori de casting, alături de profesioniști din industrie, printre care Eva Chen, director de parteneriate de modă la Instagram, modelul Paloma Elsesser, și și Piergiorgio del Moro și Samuel Ellis Scheinman, directori de casting și co-fondatori ai influentei agenții DM Casting.

„Găsirea unor chipuri care să reprezinte modernitatea și prezentul într-o societate în continuă evoluție reprezintă efortul castingului”, spun del Moro și Scheinman. „Ne-am alăturat cu mândrie Open Casting de la Vogue, o căutare de modele care sparge tiparele, și suntem încântați să găsim fețele de mâine”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Acest grup va deveni promoția Vogue Open Casting din 2023 și va avea ocazia de a apărea într-o ședință foto care va fi publicată în numărul de toamnă al ediției globale a revistei Vogue, precum și de a beneficia de mentorat și sprijin continuu. Inițiativa vine în urma succesului Open Casting al Vogue China. Câștigătoarea, Fanfan, a defilat de atunci pe podiumurile Prada, Simone Rocha și Burberry, printre altele.

„Unele dintre modelele preferate ale Vogue au fost descoperite în cele mai surprinzătoare moduri: Kate Moss pe aeroportul JFK, Naomi Campbell făcând window-shopping în Covent Garden”, a declarat într-un comunicat de presă Anna Wintour, Chief Content Officer, Condé Nast, și Global Editorial Director, Vogue. „Open Casting este o inițiativă care va promova următoarea generație de talente Vogue, acordând o atenție deosebită necesității unei reprezentări mai diverse și mai incluzive în modă. Abia așteptăm să îi cunoaștem”.

Citește și