• Planul de zbor a lui Moș Crăciun va fi accesibil în timp real pentru toată lumea.
  • Armata din SUA e echipată cu radare, sateliți și senzori pentru protecția spațiului aerian.
  • Tradiția a început în 1955 când un colonel de la Forțele aeriene a primit un apel de la un copil.

Toată lumea abia așteaptă să-l întâmpine pe Moș Crăciun. Forțele aeriene ale Statelor Unite și ale Canadei sunt gata să vegheze și să monitorizeze călătoria lui, asigurându-se că fiecare moment al acestei aventuri pline de bucurie și daruri se desfășoară în siguranță. Toată lumea va avea ocazia să descopere în timp real planul de zbor.

Armata a pregătit radarele, sateliții și senzorii, iar avioanele pentru escortă sunt gata să se ridice de la sol. Comandamentul pentru apărare aero-spațială a Americii de Nord va monitoriza din nou călătoria magică, în jurul lumii, a saniei lui Moș Crăciun. Elizabeth Mathias, director pentru afaceri publice NORAD spune că ei au o experiență de 68 de ani în urmărirea călătoriei lui Moș Crăciun. Ei nu știu niciodată planul lui, dar pentru a-l urmări folosesc tehnologia care e utilizată în fiecare zi pentru a menține în siguranță America de Nord. În momentul când pleacă de la Polul Nord, radarele deja îl detectează.

Tradiția monitorizării a început în 1955 într-o glumă, când un colonel de la Forțele de Apărare Aeriană a primit un apel de la un copil, care a sunat la un număr de telefon publicat greșit într-o revistă. Cel mic credea că sună la Moș Crăciun, dar a nimerit la armată. Însă colonelul l-a asigurat pe copil că vorbește într-adevăr cu Moșul. Apelurile telefonice au continuat și așa a început tradiția. Acum sunt aproximativ 1.100 de voluntari care vor răspunde la apeluri, pe tot parcursul zilei. Anul trecut s-au înregistrat 16 milioane de vizualizări pe site în cursul călătoriei lui Moș Crăciun.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Astăzi, tehnologia de ultimă oră de la NORAD oferă actualizări în timp real despre călătoria lui Moș Crăciun în jurul lumii. Folosind o constelație de sateliți de apărare cu senzori în infraroșu, NORAD este capabil să păstreze acuratețea traseului. Informațiile despre radar și alți senzori sunt colectate la centrul de comandă, care transmite actualizări ale locației lui Moș Crăciun piloților de elită.

Citește și