• Îmbrăcat în Moș Crăciun, Philip McMaster se autointitulează „Sustaina Claus” și pledează pentru un stil de viață mai sustenabil.
  • McMaster spune că oficialii sunt „teribil de în urmă” în ceea ce privește atingerea obiectivelor.
  • Serviciul Copernicus al UE pentru schimbări climatice a declarat că, până în prezent, temperaturile pentru 2023 au fost în medie cu aproximativ 1,46 grade Celsius peste nivelurile preindustriale.

Moș Crăciun e activist pentru mediu. „Sustaina Claus” a venit miercuri la summit-ul COP28 din Dubai pentru a-i îndemna pe negociatorii în domeniul climei să acționeze mai repede pentru a limita încălzirea globală.

Îmbrăcat în Moș Crăciun, Philip McMaster se autointitulează Sustaina Claus și pledează pentru un stil de viață mai sustenabil la summit-ul Națiunilor Unite privind clima, scrie AP.

McMaster a declarat că, prin intermediul proiectelor sale ConscienceLAND și ConscienceLARP (Live Action Role Playing game), el transmite mesaje părinților din întreaga lume și îi ajută să creeze un stil de viață mai sustenabil pentru copiii lor pentru a face față schimbărilor climatice.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

McMaster i-a avertizat pe oficialii guvernamentali, care se află la jumătatea negocierilor de două săptămâni că, în general, sunt „teribil de în urmă” în ceea ce privește atingerea obiectivelor de limitare a încălzirii la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială.

Demonstrațiile de la COP28, desfășurate la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, unde legile restricționează drastic libertatea de exprimare, sunt reglementate în ceea ce privește numărul de participanți și problemele climatice pe care aceștia au voie să le abordeze într-o anumită zi. Activiștii spun că acesta este un contrast puternic cu prezența tot mai mare a industriei combustibililor fosili.

Discuțiile s-au axat pe așa-numitul „Global Stocktake” – o situație a stadiului în care se află națiunile în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor climatice pentru

Citește și