• La amiază, temperaturile sunt cuprinse între 0 – 8°C și momente cu soare în sud.
  • De mâine la munte va fi viscol puternic si apar ninsori apar sâmbătă în Transilvania și Moldova.
  • În București, weekendul vine cu vânt intens, maxime de 6°C și ploi ușoare.
  • Crăciunul va fi foarte cald în toată țara, cu maxime de până la 19°C.

Weekend-ul aduce ninsori și viscol puternic la munte, fulgi de nea în Transilvania și vânt în restul țării. Prima zi de Crăciun vine cu o nouă încălzire de proporții.

La ce să ne așteptăm astăzi?

Pe parcursul zilei de astăzi vremea este destul de liniștită, cu temperaturi ceva mai mari decât în mod normal. Spre 7 – 8 grade Celsius în partea de sud și momente cu soare. În Transilvania se arată destul de mulți nori. La Cluj persistă ceața și astăzi. Per total este o zi destul de linistită, iar dacă ne îmbrăcăm pușin mai gros, poate fi chiar plăcută. Weekend-ul aduce ninsori și viscol puternic la munte, fulgi de nea în Transilvania și vânt în restul țării. Prima zi de Crăciun vine cu o nouă încălzire de proporții.

Cod portocaliu de viscol la munte

Urmează doua zile cu cod portocaliu de viscol la munte, ma exact vineri și sâmbătă. La peste 1.500 de metrii vor fi rafale ce depășesc 120 km pe oră, așa că mare atenție pentru cei care vor merge în acele zone, mai ales la altitudini mari, este obligatoriu să fie echipați corespunzător.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În restul țării, sâmbăta va mai ninge prin Transilvania și Moldova, dar vor fi și ploi alături de lapoviță, însă nimic deosebit.

Vom avea parte de zăpadă de Crăciun?

De Crăciun vremea se încălzește tare încă din prima zi. Temperaturile trec la polul opus, de la -10 grade la munte la 10 grade în zona montană. În capitală se vor înregistra 15 – 16 grade Celsius de Crăciun și în partea de sud a țării termometrele vor indica până la 20 de grade, în Lunca Dunării. Așadar îl vom întâmpina pe Moș Crăciun cu termperaturi mult mai ridicate decât normalul.

De 10 ani încoace, locuitorii Capitalei nu au mai avut parte de zăpadă de Crăciun.

Citește și