• Cifrele privind costul unui cățel includ hrana, primele de asigurare, îngrijirea și veterinarul.
  • Câinele Tibetan este o rasă puternică, musculară, atletică cu o greutate între 36-72 kg.
  • Prețul unui Mastiff poate varia între 1k-6k$ în funcție de calitatea și trăsăturile acestuia.

Prietenul la nevoie se cunoaște… Iar cel mai bun prieten merită orice sumă. Investiția într-un cățel poate
ajunge la un cost de 49.000 de dolari pe parcursul vieții. Wall Street Journal a făcut clasamentul celor mai buni prieteni ai omului, care dau din coadă și oferă iubire necondiționată, dar pentru care s-ar putea să cheltui o „mică avere”.

Nu este ușor să pui un preț pe cel mai bun prieten al omului, așa că cei de la Wall Street Journal au analizat datele privind costul de proprietate și o serie de trăsături dezirabile în zeci de rase de câini pentru a determina care este cel mai bun câine care latră cel mai bine pentru banii tăi.

Mastiff tibetan

Astfel, mastifful tibetan este cel mai scump câine de pe listă care ajunge la un cost pe perioada vieții de 48.785 de dolari.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Buldog francez

Este o rasă foarte sociabilă, dar dacă te gândești că o poți crește într-un apartament, îmi pare rău să te dezamăgesc, este un câine care se adaptează cel mai bine într-o curte cu foarte mult spațiu. Merg mai departe, de data aceasta la o rasă mai lenesă și nu atât de plină de viață, și anume buldogul francez.

Acesta este cel mai scump cățeluș de pe listă, în ceea ce privește mărimea, un pui costând în medie 2.800 de dolari, iar costul pe perioada vieții atinge un prag de 34.000 de dolari.

Frenchie

Așadar, dacă ești în căutarea unui câine de talie mică, prietenos și jucăuș, care este perfect pentru viața la oraș, atunci un Frenchie poate fi rasa perfectă. Sunt câini cu o întreținere relativ redusă, care necesită doar exerciții moderate și îngrijire. Important de reținut este că sunt câini sănătoși, cu puține probleme majore de sănătate.

Australian Cattle Dog

Și iată că am ajuns și la ultimul din listă, și anume Australian Cattle Dog, sau cum s-ar traduce câinele apărător de bovine. Exact cum ți-am spus, este o rasă de câine de herghelie dezvoltată în Australia pentru a conduce vitele pe distanțe lungi la teren accidentat. Această rasă este un câine de talie medie, cu blană scurtă, iar de-a lungul vieții lui vei scoate din buzunar în jur de 33.000 de dolari. Chiar dacă nu te-ai gândi că e atât de prietenos, câinele de rasă australian este energic și inteligent, cu o doză de independență. Răspunde foarte bine la un dresaj structurat, în special dacă acesta este interesant și provocator pentru el.

Citește și