• Willem Dafoe, care a jucat în aproape 150 de filme de-a lungul lungii sale cariere, a fost premiat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.
  • A primit patru nominalizări la Oscar – una pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Van Gogh și trei pentru cel mai bun actor în rol secundar.
  • Cel mai recent rol al lui Dafoe a fost acela al unui om de știință nonconformist în „Poor Things”, de Yorgos Lanthimos.

Actorul Willem Dafoe, care a jucat în aproape 150 de filme de-a lungul lungii sale cariere, a fost premiat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame, primul eveniment de acest fel din acest an.

„Este minunat să fac parte din această comunitate de artiști și entertaineri, oameni care, împărtășindu-și experiența și imaginând perspectivele altora… ne fac să ne simțim mai aproape unii de alții și ne conectează”, a spus Dafoe.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Dafoe a interpretat multe roluri: de la un paznic vorbăreț în „The Lighthouse”, la un gangster în „Wild At Heart” de David Lynch și Vincent van Gogh în „At Eternity’s Gate”. Cel mai recent rol a fost acela al unui om de știință nonconformist în „Poor Things”, de Yorgos Lanthimos.

A primit patru nominalizări la Oscar – una pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Van Gogh și trei pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Discursurile colegilor de la Hollywood Pedro Pascal și Patricia Arquette din timpul ceremoniei au adus un omagiu lui Dafoe, Pascal numindu-l „cel mai mare actor american contemporan”.

Citește și