Ciocolata este amenințată de schimbările climatice – dar cea mai populară gustare din lume poate fi salvată. Fermierii din Ghana testează un program de „agrosilvicultură” pentru a proteja culturile de cacao de încălzirea globală. Având în vedere că, în unele zone, producția a scăzut la mai mult de jumătate, aceștia se confruntă cu o amenințare la […]
Roșcova, planta leguminoasă fără grăsimi, care înlocuiește pudra de cacao. Denumirea sa științifică este Ceratonia siliqua și se găsește în principal în regiunile Europei din apropierea Mediteranei. Este o leguminoasă dulce cu un gust atât de asemănător cu cacaua încât a fost adesea folosită ca înlocuitor al pudrei de cacao, dar cu un conținut de […]
La sfârșitul săptămânii trecute, 68 de copii au fost salvați de la exploatarea pe plantațiile de cacao din Coasta de Fildeș Coasta de Fildeș este cel mai mare producător de cacao din lume și are aproape 1 milion de copii implicați în munca la fermele de cacao Uniunea Europeană, dorește să interzică importul de mărfuri […]