gluten

  • Prima pâine din făină de greieri din România, coaptă la Iași. Care sunt beneficiile

    Prima pâine din făină de greieri a fost coaptă în laboratorul de panificație al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași. Proiectul îi aparține Otiliei Murariu, șef de lucrări și doctor la universitatea de Agronomie, Domeniul Ingineria Produselor Alimentare. Otilia Murariu: „Făina de greier nu conține gluten”. Premieră pentru industria de panificație din România: […]
    Government / 28 aprilie 2021 • 18:24
  • Persoanele alergerice sunt salvate de cofetăriile cu dulciuri fără gluten. Cât costă un tort

    Un kilogram de tort fără gluten te costă între 150 şi 180 de lei O cofetărie de profil are circa 500 de clienţi pe lună Cofetăria Danielei a crescut în 2019 cu aproape 40% faţă de anul anterior Cofetăriile cu dulciuri fără gluten sunt scăparea persoanelor alergice la gluten. Preţurile sunt considerabil mai mari, spre […]
    Lifestyle / 20 septembrie 2020 • 10:01
  • Intoleranţa la gluten sau lactoză a devenit un trend. Uite care sunt simptomele

    Intoleranţa la gluten şi lactoză a devenit un trend în rândul tinerilor Raluca Cojocaru, medic alergolog, explică că persoanele care au intoleranţe alimentare au senzaţie de greaţă, vărsături, dureri abdominale, crampe, reflux sau constipaţie Produsele fără gluten sau lactoză sunt şi de 5 ori mai scumpe decât cele normale Te simţi rău după ce bei […]
    Sănătate / 31 august 2020 • 21:57