• Un kilogram de tort fără gluten te costă între 150 şi 180 de lei
  • O cofetărie de profil are circa 500 de clienţi pe lună
  • Cofetăria Danielei a crescut în 2019 cu aproape 40% faţă de anul anterior

Cofetăriile cu dulciuri fără gluten sunt scăparea persoanelor alergice la gluten.

Preţurile sunt considerabil mai mari, spre deosebire de cofetăriile obişnuite, dar şi costul de producţie este mai mare. Aurora are 14 ani şi atât ea, cât şi sora ei mai mică, sunt celiace. Ea spune că o dată sau de două ori pe lună vin să manace dulciuri fără gluten.

Daniela Alecse este proprietara unei astfel de cofetării şi spune că a decis să deschidă acest business pentru că şi ea are intoleranţă la gluten şi ştie că este aproape imposibil să mănânci dulciuri din comerţ.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Daniela Alecse, fondator cofetărie cu dulciuri fară gluten: „În medie, pe lună între 300 şi 500 de clienţi avem. (…) Avem clienţii cu intoleranţă la gluten, clienţii noştri fideli.(…) Sunt clienţii cu alte alergii decât glutenul. (…) Şi sunt clienţii care au decoperit dulciurile noastre şi au devenit fanii lor.

Un kilogram de tort costă între 150 şi 180 la cofetăria Danielei, în funcție de sortiment. Daniela Alecse spune că a avut în jur de 600 de mii de lei cifră de afaceri.

Totuşi, medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu îţi spune că dacă nu ai afecţiuni de acest tip, nu ar trebui să scoţi cu totul glutenul din alimentaţia ta, doar pentru că este un trend în ultima vreme.

Lygia Alexandrescu, nutriţionist: „În momentul în care e doar un trend, e doar faptul că am citit în revistele glossy că la Hollywood nu se mai mănâncă gluten, atunci apar problemele reale, în sensul că ne privăm de o serie de nutrienţi.”