• Peste 60 dintre liderii politici și economici ai lumii se întâlnesc, pentru 5 zile la Davos.
  • Principalele teme de discuție ale forumului sunt conflictele din Ucraina și Israel.
  • Pe lângă război, liderii dezbat și dezvoltarea A.I. economie sau probleme de mediu.
  • Dezbaterile se vor axa pe tranziția către energie regenerabilă și combaterea poluării.

Peste 60 dintre liderii politici și economici ai lumii se întâlnesc la Davos pentru a dezbate, timp de cinci zile, cele mai importante subiecte de interes mondial.

Deși atenția tuturor este îndreptată mai ales către războiul din Ucraina și conflictul militar dintre Hamas și Israel, pe lista temelor se află șidezvoltarea programelor de inteligență artificială, schimbările economice și strategiile sustenabile pentru mediu.

În ceea ce privește cea de-a patra categorie, sunt necesarestabilirea unui plan pentru tranziția către energie regenerabilă și echilibrarea balanței între producția industrială și protejarea mediului înconjurător.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE


Octavian Berceanu, specialist în politici publice de mediu

,,Există un raport al riscurilor, înainte de această întâlnire de la Davos de forumul economic mondial care spune foarte multe despre riscurile de mediu asociate riscurilor armate, de exemplu sau riscurilor economice. Vă dau un singur exemplu: inundații catastrofale, creșterea valurilor în zona de costieră poate însemna migrarea a peste câteva sute de milioane de oameni”.

Milioane de oameni înseamnă foarte mult și pentru economia locală. Din păcate, țările până acum nu au făcut pașii importanți. Înseamnă poate și o insecuritate energetică sau o insecuritate a rutelor comerciale și toate astea trebuie puse pe masa de lucru a decidenților politici la nivel internațional”.

Citește și