- ONG-ul „Sea Shepherd” a descoperit 100.000 de pești morți în Oceanul Atlantic.
- Organizația a precizat că deversarea a acoperit o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați.
- Ministrul francez responsabil cu problemele maritime a cerut lanserea unei anchete.
ONG-ul Sea Shepherd a descoperit aproximativ 100.000 de pești morți în Oceanul Atlantic, în largul coastei franceze. Organizația a precizat că deversarea a acoperit o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați.
Advertisment
Annick Girardin, ministrul francez responsabil cu problemele maritime a cerut Autorității Naționale de Supraveghere a Pescuitului să lanseze o anchetă astfel încât să se identifice cauzele acestui incident. Aceasta notează că: „Franța susține pescuitul durabil și acest lucru nu se reflectă aici. În cazul în care ar fi avut loc o infracțiune, vor fi luate sancțiuni împotriva armatorului responsabil care va fi identificat”.
La France défend une pêche durable et cela n’en est pas le reflet. Si une infraction devait être avérée, des sanctions seraient prises vis-à-vis de l’armateur responsable qui sera identifié.
— Annick Girardin (@AnnickGirardin) February 3, 2022Recomandări
Sea Shepherd, o organizație non-profit de activism pentru conservarea mediului marin, a postat joi fotografii ale deversării pe pagina sa de Twitter. „Iată ce se întâmplă în acest moment în Golful Biscaya, în largul coastei La Rochelle„. Imaginile postate de Sea Shepherd arată o masă impresionantă de pești morți, o subspecie de cod, plutind pe apă.
Reacția reprezentanților navei de unde a avut loc revărsarea peștilor
Pelagic Freezer-Trawler Association (PFA), grupul din industria pescuitului care îl reprezintă pe proprietarul navei, a declarat că devărsarea a fost cauzată de o ruptură a navodului.
„Dorim să precizăm că, în jurul orei 5.50 la 3 februarie 2022, o cantitate de merlan albastru a fost eliberată involuntar în mare de nava Margiris, din cauza unei rupturi a plasei. Un astfel de accident este un eveniment rar și, în acest caz, a fost cauzat de dimensiunea neașteptat de mare a peștelui capturat. În conformitate cu legislația UE, incidentul și cantitățile pierdute au fost înregistrate în jurnalul de bord al navei și raportate autorităților statului de pavilion al navei, Lituania”, adaugă PFA.
Partenerii noștri