• Premierul britanic Rishi Sunak a declarat în timpul unui interviu că „100% dintre femei nu au penis” .
  • Declaraţia transfobă a primului premier de culoare şi hindus din istoria Marii Britanii i-ar putea păta reputaţia şi cariera politică.
  • Comentariile lui Sunak vin în contextul în care Marea Britanie dezbate legile privind egalitatea de gen.

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat în timpul unui interviu că „100% dintre femei nu au penis”, scrie The Independent.

Pe fondul unei dezbateri în curs despre legislația și problemele legate de transsexuali, răspunsul premierului britanic ridică îngrijorări pentru comunitatea transsexuală. De asemenea, acesta a luat la rost liderul partidului și liderul opoziției, Sir Kleir Starmer.

Sunak a fost rugat să împărtășească opinia sa cu privire la recenta declarație a șefului Partidului Laburist și lider al opoziției în parlamentul britanic, Sir Keir Starmer, care a afirmat că „99,9% dintre femei, desigur, nu au penis” .

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Ar trebui să avem întotdeauna compasiune, înţelegere şi toleranţă faţă de persoanele care se gândesc să-şi schimbe genul” , a spus premierul britanic pentru Conservative Home.

„Dar când vine vorba de aceste probleme de protecţie a drepturilor femeilor şi a spaţiilor femeilor, cred că problema sexului biologic este fundamental importantă” , a spus Rishi Sunak. 

Comentariile lui Sunak vin în contextul în care Marea Britanie dezbate legile privind egalitatea de gen. Guvernul britanic are în vedere planuri de a crea o distincție în legile privind egalitatea între o persoană care s-a născut cu un anumit sex și o persoană care a suferit o schimbare de sex.

Legea britanică privind egalitatea de șanse interzice persoanelor din comunitatea transsexuală accesul în spațiile pentru persoane de un singur sex, cum ar fi vestiarele și adăposturile.

Declaraţia transfobă a primului premier de culoare şi hindus din istoria Marii Britanii i-ar putea păta reputaţia şi cariera politică, dar ar compromite şi şansele Partidului Conservator de a mai obţine guvernarea la alegerile parlamentare din 2025, Partidul Laburist fiind cel mai bine cotat în sondaje. 

Partidul Conservator nu a avut întotdeauna o agendă homofobă în trecut. Înainte de guvernarea ultraconservatoare a premierului Boris Johnson, partidul britanic de centru-dreapta a avut politici liberale. 

În 2016, fostul premier conservator care a guvernat Marea Britanie din 2010 până la referendumul de ieşire din Uniunea Europeană, David Cameron, a fost premiat pentru că a legalizat căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex, amintește sursa citată.

Citește și:

FOTO. Primul avion supersonic de antrenament din lume este scos la vânzare pentru 800 de mii de dolari. Cum arată interiorul

Revista „TIME” a publicat lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume. Cine sunt aceştia

O chelneriță din Japonia a fost concediată după ce și-ar fi turnat propriul sânge în cocktailurile clienților