• Cadavrele a doi copii au fost găsite, joi, sub dărâmăturile blocului prăbușit în Florida, săptămâna trecută, ridicând la 18 numărul deceselor, în bilanțul provizoriu al echipelor de căutare.
  • Salvatorii continuă căutările și spun că se așteaptă să găsească persoane în viață, relatează BBC.

Aproape 150 de persoane sunt încă dispărute după prăbușirea blocului din Surfside, de lângă Miami, în urmă cu o săptămână. Oficialii spun că își păstrează speranța că ar putea fi găsiți câțiva supraviețuitori.

Echipele de salvare au reușit să construiască o rampă pentru ca o macara să ajungă în zone ale clădirii în ruină și lucrează în schimburi de 12 ore, în ciuda căldurii sufocante și a umidității ridicate care le îngreunează eforturile.

„Ei sapă ca și cum ar exista supraviețuitori acolo. Ei încă mai păstrează speranța, dar este într-adevăr o tragedie teribilă”, a declarat un oficial al statului Florida.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Citește și Ce au în comun Bucureștiul și blocul prăbușit cu 12 etaje din Miami? Experții atrag atenția că unele erori pot provoca tragedii

Noi echipe de salvare urmează să sosească din alte state, în condițiile în care se așteaptă ca vremea tropicală severă să lovească zona în următoarele zile. Pe lângă vremea rea, echipele de căutare și salvare s-au confruntat și cu incendii și căderi de moloz.

O echipă israeliană care ajută la eforturile de salvare a declarat pentru CNN că a descoperit câteva tuneluri suficient de mari pentru o persoană, deși majoritatea erau „foarte, foarte înguste”.

Nu se știe încă ce a provocat prăbușirea a aproape jumătate din clădire, veche de 40 de ani, la primele ore ale zilei de 24 iunie. Presa americană a descoperit însă că rezidenții au primit o scrisoare, în luna aprilie a acestui an, în care erau avertizați de deteriorarea tot mai gravă a structurii clădirii.

Mai multe procese au fost intentate deja. Procurorul de stat al comitatului Miami-Dade, Katherine Fernandez Rundle, a declarat că va convoca un mare juriu special pentru a examina siguranța clădirii și „ce măsuri putem lua pentru a ne proteja rezidenții” de dezastre similare în viitor.

Președintele american Joe Biden și soția sa Jill intenționează să viziteze locul tragediei în cursul zilei de joi.