• „Peste tot în Siria, nevoile sunt cele mai mari după aproape 12 ani de criză prelungită și complexă, în timp ce finanțarea umanitară continuă să scadă”, a precizat OMS.
  • OMS a declarat că a trimis provizii de urgență, inclusiv truse de traume și truse chirurgicale de urgență.
  • OMS era îngrijorată în special de zonele din Turcia și Siria, unde nu au apărut informații de la cutremurul de luni.

Adelheid Marschang, ofițerul superior pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat că aproximativ 23 de milioane de persoane ar putea fi afectate în Siria și Turcia în urma cutremurului și a replicilor sale care au redus mii de clădiri la ruine.

Oficialul OMS a avertizat ieri cu privire la situația din Siria, care se confruntă deja cu o criză umanitară de mai mulți ani din cauza războiului și a unei epidemii de holeră.

Aceasta este o criză care se adaugă la multiplele crize din regiunea afectată, a declarat la reuniunea consiliului de administrație al organizației de la Geneva”, a spus ea.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În toată Siria, nevoile sunt cele mai mari după aproape 12 ani de criză prelungită și complexă, în timp ce finanțarea umanitară continuă să scadă”.

În acest sens, Marschang a denunțat politizarea SUA în ceea ce privește furnizarea de ajutor umanitar în această țară, după cutremurul devastator de luni din Turcia și Siria și replicile sale puternice de după cutremur.

TeleSur a relatat ieri că ministrul sirian de externe, Faisal al-Miqdad, a denunțat cu o zi înainte impactul negativ al sancțiunilor unilaterale occidentale, în special din partea SUA, care împiedică accesul poporului sirian la medicamente, alimente și petrol, printre altele.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), aproximativ 14,6 milioane de sirieni depindeau de ajutorul umanitar în luna mai a anului trecut.

Înaltul oficial de urgență al OMS a declarat că aproximativ 23 de milioane de persoane, inclusiv 1,4 milioane de copii, sunt susceptibile de a fi expuse în Siria și Turcia în urma recentei catastrofe.