• În continuare, după 2 ani, Putin vrea să radă Ucraina de pe hartă.
  • În continuare, după 731 de zile, trăim cu riscul de extindere a conflictului în toată lumea.
  • Războiul a trezit din amorțire NATO și guvernele lumii.

731 de zile. 420.000 de morți, cel puțin. 600 erau copii. 120 de mii de răniți, dintre care 18.000 de civili. Acestea sunt cifrele războiului de la granița României. Oameni ca mine și ca tine, care pe data de 24 februarie 2022 și-au strâns în brațe pentru ultima dată soții, copiii sau părinții. Vieți pierdute pentru ambițiile expansioniste ale dictatorului de la Kremlin.

În continuare, după 2 ani, Putin vrea să radă Ucraina de pe hartă. În continuare, după 731 de zile, trăim cu riscul de extindere a conflictului în toată lumea. Războiul a trezit din amorțire NATO și guvernele lumii.

Până acum doi ani, un război părea un scenariu SF, ceva de care ai auzit, dar nu ai trăit. Nimeni nu mai investea în dotarea armatelor iar pacea veșnică părea un obiectiv atins. Putin ne-a trezit și ne-a tras într-o realitate sumbră. Milioane de ucraineni și-au abandonat locuințele pentru a fugi din calea bombardamentelor. În plus, tot de atâta timp plutește peste noi amenințarea nucleară. Acum, Rusia controlează 20% din teritoriul Ucrainei. Mariupol, Harkov sau Zaporojie sunt orașe fantomă. Și totuși după 2 ani, Ucraina încă trăiește.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

„Rusia continuă cu avânt. Lumea bună se uită cu admirație spre Kremlin și spre președintele rus. Așteptăm cu interes rezultatele alegerilor din SUA, care, până la urmă, cred că vor contura perspectiva de viitor din următorii ani. Aparent, se pare că Putin cu Trump s-ar înțelege. Planurile Rusiei sunt clare. Președintele Rusiei i-a spus de mai multe ori că el nu se va opri la Ucraina”, a declarat Marius Abrudean, secretar general al Guvernului României, la Aleph News.

Citește și