• Campania de vaccinare trebuie însoțită de o campanie de comunicare susținută
  • Știm cine este șeful campaniei de vaccinare, nu și cine va convinge românii
  • Doi necunoscuți publicului ți-au prezentat campania de vaccinare

Vaccinul pentru Covid este foarte aproape. În mai puțin de o lună va ajunge și la noi, odată cu celalte state din Uniunea Europeană. Pe lângă provocarea logistică, guvernele statelor trebuie să convingă 70% din populație să se vaccineze, ca să aibă loc imunizarea de masă. Vaccinul nu este obligatoriu, așa că oamenii trebuie să fie convinși să se imunizeze cu un produs realizat într-un timp foarte scurt.

Vladimir Ionaș, sociolog: „Oamenii care comunică întotdeuana pe timp de criză, experții în comunicare vor spune că e nevoie de notorietate și de pesroane care se bucură de un grad mare de încredere pentru a putea transmite mesajele într-un fel credibil.”

După ce președintele, premierul și ministrul Sănătății au ieșit și ne-au asigurat că avem strategie de vaccinare, aceasta a fost prezentată cu doar două zile înainte de alegeri. Le-au dat încredere românilor în vaccin medicul militar Valeriu Gheorghiță, cel care va coordona campania de vaccinare și încă două personaje foarte puțin cunoscute publicului. Secretarul de Stat Andrei Baciu cunoscut pentru cariera sa de model.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății: „Vom continua toate activitățile de comunicare pe baza recomandărilor unui grup de experți în comunicare și în combaterea fake news-ului.”

Te-a îndemnat să te vaccinezi și Florentina Furtunescu, de la Institutul Național de Sănătate Publică, pe care nimeni nu am mai vazut-o cu luări de poziție în spațiul public.

Florentina Furtunescu, expert în sănătate publică: „Stimați concetețeni, vaccinați-vă! Este în folosul propriei dumneavostră sănătăți.”

În vreme ce specialiștii noștri erau ocupați cu politica, francezii au deja soluții: Alain Fisher, medic de 71 de ani, specialist în genetică. Iar nemții îl au în primă linie pe profesorul Thomas Mertens, președintele Comisiei de vaccinare de la Institutul Robert Koch.