- 75 de ani de la înființarea Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU
- Conștientizarea problemei înfometării şi a nevoii de diete sănătoase pentru toţi
- La nivel mondial se estimează că 690 de milioane de persoane sunt afectate de foame
Nu toate probleme vin de la coronavirus. Calitatea alimentației a fost mereu problematică. Astăzi se împlinesc 75 de ani de la înființarea Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură la Organizația Națiunilor Unite.
Organismul a căutat să atragă atenția asupra nevoii de acțiuni la nivel global în sprijinul celor care suferă de foame şi pentru a asigura diete sănătoase pentru toţi.
A trecut doar o săptămână de când Berit Reiss-Andersen, din partea comitetului norvegian Nobel, anunța acordarea premiului pentru Pace Programului Alimentar Mondial al ONU.
Pandemia ar adăuga până anul viitor 83-132 de milioane de persoane în rândul celor care suferă de foame. În ciuda acestui fapt, studiile arată că 14% din alimente se pierd în fiecare an înainte să ajungă pe piață. Procentul este chiar mai mare după ce alimentele sunt cumpărate.