• O fetiţă de 10 ani din Ohio, însărcinată în şase săptămâni după ce a fost victima unui viol, a fost nevoită să călătorească în Indiana pentru a face întrerupere de sarcină.
  • Procurorul general al statului Ohio și-a exprimat îndoielile cu privire la veridicitatea acesteia. „Pare a fi o invenție”, a spus el.
  • De la decizia Curții Supreme, mai multe state conservatoare au interzis avorturile pe teritoriul lor.

O fetiță în vârstă de 10 ani care a rămas însărcinată după ce a fost violată a fost nevoită să părăsească statul Ohio pentru a face avort după ce Curtea Supremă a revenit asupra deciziei, a declarat miercuri un ofițer de poliție, citat de presa americană.

Povestea ei a fost citată vineri de președintele Joe Biden pentru a deplânge decizia Înaltei Curți, din 24 iunie, de a nu mai garanta dreptul la avort, potrivit The Washington.

Procurorul general al statului Ohio, Dave Yost, al cărui stat a interzis avorturile după șase săptămâni de sarcină, și-a exprimat îndoielile cu privire la veridicitatea acesteia. „Pare a fi o invenție”, a spus el.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Cu toate acestea, poliția din Columbus a arestat marți un suspect, iar miercuri, când acesta a fost dus în fața unui judecător, un anchetator a confirmat detaliile dramei, a relatat Columbus Dispatch.

foto CNN

Fetița a făcut un avort pe 30 iunie în statul vecin Indiana, unde avorturile rămân legale, iar rămășițele embrionare sunt supuse unor teste ADN pentru a confirma legăturile cu suspectul.

De la decizia Curții Supreme, mai multe state conservatoare au interzis avorturile pe teritoriul lor. Majoritatea fac o excepție pentru a proteja viața femeii însărcinate, dar nu întotdeauna în caz de viol sau incest.