A fost sau nu Voiculescu sabotat de Arafat? Fostul ministru: Cîţu nu e premierul de care România are nevoie

Cum explică Arafat apariția noii tulpini de coronavirus la persoanele din Giurgiu, dacă nu au călătorit în UK. Provocările aduse de mutație Mediafax Foto

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că cel care trebuia să îl anunţe pe Florin Cîţu despre ordinul de carantinare este Raed Arafat. Voiculescu afirmă că ordinul a fost doar un pretext pentru demitere, pentru că, în realitate, nu producea efecte.

Întrebat dacă a fost sabotat de dr. Raed Arafat, fostul ministru Vlad Voiculescu a spus că nu a simţit acest lucru. El spune, însă, că nu crede că dr. Andreea Moldovam şi cu el au fost demişi din cauza ordinului cu noi criterii de carantinare emis marţi noaptea.

Referitor la cine trebuia să informeze premierul, există un comitet tehnico-ştiinţific care este condus, are un preşedinte. Şi acest preşedinte este dr. Raed Arafat. (..) Acesta este parcursul: dr. Raed Arafat, MAI, structura unde este sediul materiei. MAI carantinează localităţi, nu Ministerul Sănătăţii. Da, dacă ar fi trebuit să îl informeze cineva, probabil că ar fi fost (Raed Arafat – n.r.)”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta precizează că dacă ar fi fost o problemă cu ordinul semnat de dr. Andreea Moldovan, aceasta putea fi rezolvată, pentru că putea fi revocat. În realitate, spune Voiculescu, ordinul nu producea efecte.

Lucrurile acestea, într-o echipă se rezolvă în circa 15 minute. Ordinul putea fi abrogat. Ordinul oricum nu era aplicabil până nu exista o metodologie a INSP. Ordinul nu producea efecte imediat şi ordinul nu carantinează localităţi. Ordinul stabileşte nişte date pe baza cărora pot fi luate decizii care se iau la nivel politic”, mai spune Voiculescu.

Fostul ministru a declarat că nu a avut o discuţie cu premierul Florin Cîţu despre ordinul care a dus la demiterea sa şi a secretarului de stat Andreea Moldovan, pentru că primul-ministrul nu a răspuns la telefon: „A fost şocant”.

Întrebat dacă USR PLUS ar trebui să iasă de la guvernare, Voiculescu a spus că această decizie trebuie să o ia Alianţa, însă, din punctul său de vedere, „Florin Cîţu nu este premierul de care România are nevoie în momentul acesta şi asta din perspectiva celor întâmplate recent, care arată o lipsă de maturitate politică, dar şi felul în care dumnealui înţelege să ia decizii care să pună în pericol însăşi guvernarea”.

Întrebat în continuare dacă şi-a încheiat cariera politică, Voiculescu a spus că e o chestiune asupra căreia el este cel care trebuie să decidă.

Despre modul în care a fost înlăturat de la conducerea MS, Vlad Voiculescu a spus că „nu au fost momente uşoare”.