A treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia va avea loc luni

A treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina va avea loc luni, pe data de 7 martie. Anunțul a fost făcut de deputatul ucrainean David Arakhamiya, unul dintre membrii delegaţiei ucrainene.

Mihail Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Ucrainei şi şeful delegaţiei ucrainene, a confirmat, anterior, că Administraţia de la Kiev vrea continuarea negocierilor, deşi ambele părţi au poziţii dure, fără, însă, a spune când este programată următoarea rundă.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a informat vineri pe cancelarul german, Olaf Scholz, că Rusia şi Ucraina au programat, pentru acest sfârşit de săptămână, a treia rundă de negocieri.

A doua rundă de negocieri a dus la câteva decizii comune

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au ajuns, joi seară, în cursul negocierilor desfăşurate în Belarus, la un acord asupra creării de coridoare umanitare, prin armistiţii temporare locale. De asemenea, cele două delegaţii au stabilit că negocierile vor continua în a treia rundă.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, sâmbătă după-amiază, reluarea ofensivei militare în oraşele Mariupol şi Volnovaha, după armistiţiile temporare care au permis evacuarea civililor. Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a acuzat autorităţile ucrainene că nu vor prelungirea acordurilor de încetare a ostilităţilor.

Pozițiile sunt absolut clare sunt notate punct cu punct, pentru o parte dintre ele este înțelegere reciprocă, dar principala problemă care a fost rezolvată astăzi este întrebarea de a salva civilii care se aflau în zona ciocnirilor militare, prin urmare, reprezentanții Ministerului Apărarii Federației Ruse și a Ministerului Apărării al Ucrainei au convenit formatul regimurilor de menținere a coridoarelor umanitare pentru evacuarea populației civile. […]. Încă o dată, Federația Rusă face apel la civilii care se află în această situație, în cazul în care acțiunea militară continuă, să folosească aceste coridoare umanitare, fie să facă tot posibilul ca luptele să înceteze. Mulțumesc!”, a spus reprezentantul delegației ruse, într-un mesaj video.

Exit mobile version