• O telecabină s-a prăbușit pe muntele Mottarone, în apropiere de Lacul Maggiore
  • 14 persoane au decedat
  • Un copil de cinci ani este singurul supraviețuitor

Un copil de cinci ani este singurul supraviețuitor al accidentului de telecabină din nordul Italiei. Puștiul ar fi fost salvat de tatal său, care și-a strâns fiul în brațe în timp ce telecabina se prăbușea.

Tragedia ridică multe semne de întrebare

Tragedia care a curmat viața celor 14 persoane pare să nu aibă o explicație. Instalațiile au fost modernizate acum cinci ani, iar cablurile au fost radiografiate anul trecut fără să fie semnalate probleme. Și totuși, ceea ce era mai rău s-a petrecut dumincă la Stresa.

Martorii oculari spun că la câteva sute de metri de finalul călătoriei, telecabina a început să alunece la vale și mecanismul de frânare ar fi trebuit să o oprească până la sosirea unor echipe de salvare, dar vehiculul a continuat sa se deplaseze până când s-a lovit de stâlpul telefericului. S-au auzit două sunete puternice după care telecabina, în care se aflau 15 persoane, a avut o cădere liberă de 10 secunde și s-a izbit de copaci.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

În urma impactului a fost creat una adevărat crater în sol și apoi telecabina s-a rostogolit vreo 50 de metri expulzând pasagerii pe versantul muntelui. Doar cinci persoane au mai rămas în interiorul telecabinei la sosirea echipajelor de urgență.

Ce se știe despre victime și despre singurul supravietuitor

Erau cinci grupuri în această telecabină, care mergeau pe muntele Motarrone ca să se bucure de peisajul într-o duminică însorite. Între victime sunt șapte italieni, cinci israelieni și un iranian, care formau familii și cupluri tinere. Singurul supraviețuitor este Eitan, un copilaș de cinci ani care își striga mama în timp ce era dus la spitalul din Torino.

Părinții, străbunicii materni și fratele său de doi ani au murit în accident. Medicii cred că Eitan a fost protejat de tatal sau, un barbat puternic, care și-a dat seama de riscuri și l-a strâns în brațe, transformându-și corpul într-un scut pentru copilul său. Întreaga Italie este îndurerată de această tragedie, iar opinia publică vrea să știe ce s-a întâmplat la un serviciu de telecabină care transportă sute de mii de oameni pe an.