Actorul Steven Seagal, fan declarat al lui Vladimir Putin, s-a înscris într-un partid pro-Kremlin

putin-steven-seagal Seagal și-a declarat simpatia pentru președintele rus Vladimir Putin. FOTO: Profimedia
  • Starul de cinema Steven Seagal susține un partid din Rusia orientat pro-Vladimir Putin.
  • Actorul și-a declarat simpatia pentru președintele rus Vladimir Putin.
  • Steven Seagal este născut în statul american Michigan, dar are și cetățenia rusă.

Celebrul actor Steven Seagal susține formațiunea Rusia Justă – Patrioții – Pentru Adevăr, iar sâmbătă a apărut în cadrul unei ceremonii a formațiunii politice. Acest partid a fost format la începutul acestui an prin fuzionarea a trei partide mici, toate pro-Putin, potrivit DW.com.

Steven Seagal s-a născut în statul american Michigan, dar are și cetățenia rusă, pe care a primit-o în 2016. Celebrul actor a lăudat conducerea Rusiei aflată sub Vladimir Putin și chiar a aprobat invazia din 2014 și anexarea ulterioară a regiunii ucrainene Crimeea.

În vara anului 2018, Steven Seagal a fost numit Ministerul de Externe de la Moscova în funcția nemunerată de „reprezentant special pentru legăturile umanitare ruso-americane”.

Seagal trebuie să renunțe la cetățenia americană pentru a candida

Starul de la Hollywood a promis că va lua măsuri drastice împotriva companiilor care afectează mediul. „Fără a putea aresta oamenii, atunci îi amendăm, probabil câștigă mai mulți bani producând lucruri care afectează mediul înconjurător”, a avertizat Steven Seagal.

Mai mult, partidul Rusia Justă – Patrioții – Pentru Adevăr numără 23 din 450 de locuri în camera inferioară a Parlamentului rus, Duma, fiind al patrulea cel mai mare partid după Rusia Unită a lui Putin (335 locuri), Partidul Comunist (42 de locuri) și Partidul Democrat (40 de locuri).

Însă, agenția de știri TASS a anunțat că Steven Seagal nu va putea candida la următorul tur al alegerilor dacă nu renunță la cetățenia americană.