• Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 67% din cei 10.000 de respondenți nu sunt de acord ca procesul de învățare pentru copiii lor să fie executat de profesori aflați și în ipostaze virtuale
  • O finanțare corectă per elev le va permite copiilor să aibă acces la informații și profesori din toate colțurile lumii, în timp real
  • Mai mulți bani pentru Educație înseamnă sprijin pentru copii, care vor putea să ardă etape în procesul de învățare, să fie creativi și să creeze oportunități atât pentru ei, cât și pentru cei din jur, afirmă Adrian Sârbu

Nemo: Te-am întrebat încă de vineri: ești de acord ca bugetul pentru educație să crească la 10% din PIB prin reducerea cheltuielilor cu bugetarii și prin reformă administrativă? A doua întrebare: ești de acord să ți se aloce de la buget o sumă anuală pentru școlarizarea copilului tău, pe care să o folosești fără restricții în învățământul de stat sau privat, pentru profesorii pe care îi dorești tu? Ești de acord ca procesul de învățare pentru copilul tău să fie executat de profesori aflați și în ipostaze virtuale? Ești de acord să existe o programă școlară personalizată pentru copilul tău care să urmărească dezvoltarea de abilități și profesii de care va avea nevoie în viața de adult și nu programa școlară prestabilită de minister? Crezi că telefonul mobil contribuie la procesul de învățare al copilului tău?

Hofi: Acum să vedem și ce au votat miniștrii noștri ai educației. 67%, culmea, nu vor un Grigore Moisil. Avem multe de comentat, le luăm pe rând.

Adrian Sârbu: Eu spun că am tot dreptul în calitate de copil la banii ăștia. Nu sunt banii doamnei Deca, în niciun caz. Dacă vreau, îi aloc și ei din banii ăștia cât să fie plătită să facă treabă, și eu îmi caut profesorul oriunde în lume. Și eu vreau cel mai bun profesor de caligrafie și cel mai bun profesor ca să mă învețe să-mi cunosc mâna. Ca ăsta poate sunt 10 în lume. Am acces la ei? Cu siguranță că am acces la o prelegere, că o prelegere, chiar live, poate să fie astăzi urmărită de 1 miliard de cetățeni. Cum urmăriți voi meciurile de fotbal la care nu se întâmplă nimic, vreau și eu să mă uit, milioane, miliarde, la ceva ce mă interesează. Banii sunt ai mei și banii ăștia o să mi-i cheltui. De ce? Pentru că, dacă pot, să trec din clasa I direct în clasa a III-a. Și la 15 ani, dacă pot, să fac ce a făcut Elon Musk. Să inventez o platformă, a scos PayPal. Și în ziua când o să fac platforma mea PayPal, atunci o să câștigi și tu mai mult, și Nemo care m-a învățat, dar eu am făcut asta, folosind cea mai bună resursă de învățare existentă azi în lume. Și, dacă nu era a unui om, cu siguranță că era a unui om virtual pe care noi îl numim azi ChatGPT și așa mai departe.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Hofi: Pentru că sunt băiat bun, l-am pregătit pe Grigore Moisil, l-am înviat din morți, l-am adus și i-am zis să învețe, pe cine vrea, aria dreptunghiului.

Nemo: Doamnelor și domnilor, Grigore Moisil adus la viață de inteligența artificială pe care ar trebui să începem să o învățăm.

Citește și